Nokia’s nieuwe Bluetooth-speakers werken ook met toekomstige NFC-iPhone

Nokia heeft een Nokia Play 360 speaker gemaakt, die via Bluetooth en NFC werkt. Je kunt hem gebruiken op kantoor, thuis en op vakantie en hij komt voor 150 euro op de markt deze zomer.

nokia speakersAls iPhone-gebruiker trek je misschien je neus op, voor alles wat uit de keuken van Nokia komt. Maar met de nieuwe speakers die ze vandaag hebben aangekondigd, wordt het misschien toch tijd om weer eens iets van Nokia te kopen. De Nokia Play 360 speakers zijn draadloze muziekontvangers, die via Bluetooth verbinding maken met je telefoon (dus ook geschikt voor je iPhone). Beter nog: als Apple straks daadwerkelijk een iPhone met NFC-chip gaat uitbrengen, kun je de koppeling zelfs met NFC-technologie maken.


Het enige wat je dan hoeft te doen is je NFC-telefoon tegen de speaker houden en deze maakt automatisch verbinding. De speaker gaat 20 uur mee op een batterij en heeft een 3,5 mm AUX-audio-uitgang (voor als de koppeling echt niet lukt, Nokia is geen Apple wat gebruikscomfort betreft). Het is ook mogelijk om twee speakers met elkaar te koppelen, voor geluid in stereokwaliteit. De Nokia Play 360 speaker is deze zomer in Europa verkrijgbaar voor 150 euro per stuk. De Finnen zijn zelf in ieder geval erg trots op hun vinding:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.