Driekwart van iPhone-gebruikers wil best iCloud gebruiken

Driekwart van de iPhone-gebruikers heeft plannen om iCloud te gaan gebruiken, blijkt uit een onderzoek onder 1.500 mensen van RBD Capital. Voor het gebruik van iMessage is de interesse net zo groot.

icloud fotoWordt het wat, met Apple’s nieuwe dienst iCloud? Als het aan de onderzoekers van RBC Capital Markets ligt, hoeft Apple zich geen zorgen te maken. Zij ondervroegen 1.500 iPhone-gebruikers in de periode tussen 7 en 14 juni en ontdekten dat iCloud makkelijk op 150 miljoen gebruikers kan uitkomen. Om wat meer gevoel te krijgen bij de cijfers: er zijn 200 miljoen gebruikers van Gmail en 300 miljoen Yahoo-gebruikers. Twitter zit eveneens op 300 miljoen gebruikers. Voor het gebruik van iMessage is ook veel animo: ook hier zijn rond de 150 miljoen mensen geïnteresseerd om Apple’s nieuwe berichtendienst te gaan gebruiken.


Slechts 13 procent van de iPhone-gebruikers noemen het “onwaarschijnlijk” dat ze iCloud gaan gebruiken. Ook bleek uit het onderzoek dat zo’n 30 procent van de iPhone-gebruikers van plan is om $24,99 per jaar te gaan besteden aan iTunes Match.

iCloud is voor Apple een belangrijke dienst. Het kan net als met iTunes en de App Store zorgen dat mensen bij het platform blijven hangen en niet overstappen naar de concurrentie. Als al je gegevens al in iCloud staan, is het en gedoe om dat over te brengen naar de losse diensten van bijvoorbeeld Google. Apple creëert daarmee een trouwe gebruikersgroep, die continu gaat upgraden naar de nieuwste iPhones, iPads en iPods. Maar die ook geneigd zijn om naar de Mac over te stappen, als ze dat nog niet hebben gedaan. Volgens RBC gaat Apple de iCloud-diensten gaandeweg introduceren. Het gaat dan om audio- en videostreaming, delen van foto’s en video’s, bewaren van Time Machine-backups, beheer van documenten en opslag.

icloud-populair

Reacties: 26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.