Reacties voor: Draadloos oplaadbare iPhone gebruikt misschien WiTricity

In een patent van Apple wordt een draadloze techniek genoemd die ze wellicht gaan gebruiken voor de iPhone 6. Hierbij staat er een huis een oplaadstation dat alle apparaten binnen een bepaalde radius en op dezelfde magnetische golf oplaadt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 14 reacties

  1. Dat zou wel echt super zijn, hoewel het veiligheid aspect wat hij heel even aanhaalt vraag ik me af of het wel zo veilig is.
    Magnetische velden zijn nou niet bepaald heel erg veilig, en in hoeverre stoort het op bepaalde andere signalen etc..
    Maargoed ook hierbij geld uiteraard dat ze het niet zomaar in de iPhone zullen stoppen, ze zullen het wel goed uitwerken.

  2. Damn dat is echt gaaf! Wist niet dat ze al zover weten met draadloze stroomoverbrenging…

    De man in het filmpje loopt door de straling heen en zegt dat er niets aan de hand is, maar ik ben toch wel benieuwd naar wat dit op lange termijn met je lichaam kan doen.
    En hoe zit het met andere draadloze signalen in huis? WiFi, GSM, etc…

  3. Ik ben meer bang voor mijn pin pas en credit Card deze kunne ook niet zo goed tegen magnetisme aan de andere ksne moet je ook geen zware magneet op je iMac leggen want daar kan de hdd en andere onderdelen ook niet egt tegen dus t zal wel mee vallen…

  4. LIjkt me handig en vwb de bovenstaande argumenten (welke recht hebben btw), dat zal men toch wel genoeg testen etc?

  5. @iphoneuser1000: Waarom denk je dat alle PIN en creditcards nu met dat leuke chipje moeten gaan werken. Echt niet alleen tegen het skimmen.

  6. Een paar jaar geleden iets soortgelijks gezien in het testlab van Philips. Ze hadden toen nog het probleem dat als er een bijvoorbeeld een kat doorheen liep dat deze gemicrowaved werd.

  7. Origineel geplaatst door iPhoneuser1000
    Ik ben meer bang voor mijn pin pas en credit Card deze kunne ook niet zo goed tegen magnetisme aan de andere ksne moet je ook geen zware magneet op je iMac leggen want daar kan de hdd en andere onderdelen ook niet egt tegen dus t zal wel mee vallen…

    Onder andere daarom moet je je pinpas boven in de pinautomaat steken. Omdat we nu geen magnetische strips meer gaan gebruiken. Maar als je inderdaad je ssd schijf te dichtbij houdt kun je nog lachen.

  8. Dit zou zeer handig zijn op grote festivals waar nu veel mensen uren staan te wachten om de gsm op te laden om zo elkaar weer te kunnen vinden 😉

  9. Ik weet niet of dat nou wel zo goed is voor je lichaam en misschien voor apparaten in de omgeving.

  10. Mooi, maar als achteraf blijkt dat er toch gevaren aan zitten gezondheid technisch hebben we het nieuwe asbest uitgevonden…

  11. Origineel geplaatst door iPhoneuser1000
    Ik ben meer bang voor mijn pin pas en credit Card deze kunne ook niet zo goed tegen magnetisme aan de andere ksne moet je ook geen zware magneet op je iMac leggen want daar kan de hdd en andere onderdelen ook niet egt tegen dus t zal wel mee vallen…

    Pin + CC steeds meer met chip, iMac steeds meer met SSD 🙂 .

  12. Dit is gevaarlijker dan het lijkt!

    De magnetische straling voor de overdracht van elektriciteit die sterk genoeg is om pakweg een TV of GSM op te laden is vele 100 malen groter dan dat wan bvb bellen met een GSM.

    Continu is dergelijk elektromagnetisch veld leven kan niet gezond zijn! Recente studies ivm GSM straling bewijzen dit.

    Ook al is de frequentie van het EM veld lager als dat van een GSM (hoe kleiner de golven hoe geconcentreerder de energie per oppervlakte, de grootte van de spoel doet mij denken dat de frequentie ergens tussen de 150 a 450Mhz ligt) toch is een heel sterk EM veld niet gezond..

    dan steek ik liever een kabeltje in mijn gsm…

  13. @odyssey:
    Recente studies omtrent gsm straling geven juist aan dat er geen statistische relatie is en er waarschijnlijk niets aan de hand is.
    De gevaarlijkste straling die we kennen zijn b.v. röntgen en kosmische straling waar we continu door gebombardeerd worden. Het is die straling die DNA kan beschadigen.
    En nog steeds bestaat het menselijk ras.

  14. heel handig, maar ook heel gevaarlijk!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.