Man moet politie uitleggen hoe ze iPad kunnen opsporen

Een man die zijn iPad bij een diefstal was kwijtgeraakt moest de politie uitleggen hoe ze met Find My iPhone een zoekgeraakte iPad konden terugvinden. De politie trof op het aangegeven adres inderdaad de gestolen waar aan.

ipad kleinAgenten krijgen binnenkort een smartphone om hun werk ook op straat te kunnen voortzetten. Maar ze kunnen misschien nog wel een cursus gebruiken om de technologie beter te snappen, zo blijkt uit een artikel in het Haarlems Dagblad. Een man uit Den Helder moest namelijk aan de politie uitleggen hoe ze een gestolen iPad konden terugvinden.


Tijdens het tennissen werden de iPad en een laptop van de 49-jarige man uit zijn auto gestolen. De politie zei niets te kunnen doen, maar het slachtoffer kreeg een briljante ingeving: hij herinnerde zich dat hij de functie ‘Zoek mijn iPhone’ van MobileMe had ingeschakeld, die ook de lokatie van iPads in de gaten kan houden. Hij kon daardoor zien dat de iPad zich bewoog in de richting van Hoorn en uiteindelijk als stipje op de kaart bleef stilstaan. De agenten gingen naar het adres dat de iPad doorgaf en troffen daar inderdaad dieven met de gestolen spullen aan.

Downloaden: Zoek mijn iPhone (gratis)
Tipgever: pluk925

ipad zoeken

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.