Draadloos oplaadbare iPhone gebruikt misschien WiTricity

In een patent van Apple wordt een draadloze techniek genoemd die ze wellicht gaan gebruiken voor de iPhone 6. Hierbij staat er een huis een oplaadstation dat alle apparaten binnen een bepaalde radius en op dezelfde magnetische golf oplaadt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

WiTricity is een technologie waarmee je apparaten draadloos oplaadt.Veel weten we nog niet over de draadloos oplaadbare iPhone. De Wall Street Journal heeft laten vallen dat het toestel pas na de iPhone 5 komt en draadloos oplaadt. MacRumors is wat gaan graven en denkt te weten wat voor oplaadtechniek hier precies bij komt kijken. Dit zou efficiënter werken dan de manier waarop Palm Pre’s opladen.


Het op MIT opgezette WeTricity wordt in een patent voor een soortgelijke technologie door Apple genoemd. Hierin beschrijft Apple een situatie waarbij je iMac als centraal oplaadstation dient, die alles binnen een meter draadloos oplaadt.

WeTricity is sinds 2007 al bezig met een alternatieve oplaadmethode. Daarbij bevindt zich ergens in huis een oplaadstation, die via magnetische golven contact maakt met apparaten op dezelfde golf. Deze twee vormen daarna een magnetisch veld dat efficiënt stroom naar de ontvanger toestuurt. Ze werken op het moment aan het overbruggen van een zo’n groot mogelijke afstand en kunnen nu al vanaf een paar meter afstand opladen.

De Palm Pre laadt ook draadloos op, maar doet dit met behulp van een inductiemat. Ligt de telefoon hier niet op, dan laadt hij ook niet op.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.