Joystick van de DJI Osmo Mobile

[IFA 2016] DJI kondigt stabilisator voor iPhone aan, gericht op vloggers

DJI heeft op de techbeurs IFA de DJI Osmo Mobile geïntroduceerd. Bij deze stabilisator zit geen camera, maar maak je gebruik van je eigen iPhone. Dankzij de bijhorende DJI GO app haal je meer uit je iPhone.

DJI Osmo MobileEen van de grootste fabrikanten van drones, DJI, kondigt vandaag de DJI Osmo Mobile aan. Deze stabilisator (of gimbal) gebruik je om het videofilmen met je iPhone vloeiender te laten verlopen. Naast het stabiliseren van je videobeelden, kan je met deze stabilisator extra functies gebruiken zoals de nieuwe ActiveTrack-technologie. Zo verlies je nooit de persoon of het object uit het beeld.

DJI Osmo Mobile

Er zijn al meerdere fabrikanten die een stabilisator voor mobiele telefoons hebben uitgebracht, maar DJI heeft wat handige extra functies toegevoegd zoals livestreamen naar YouTube.

De DJI Osmo Mobile heeft een drie-assige gimbal om eventuele schokken te corrigeren. De stabilisator heeft bovendien een joystick waarmee je de Osmo Mobile kan bedienen. Deze kan je nog aanpassen naar de gevoeligheid van deze joystick, de manier om een horizontale of verticale beweging te maken en de mogelijkheid om een van deze twee bewegingen te blokkeren. De DJI Osmo Mobile is geschikt voor de iPhone 5 tot en met de iPhone 6s Plus.

Joystick van de DJI Osmo Mobile

Extra functies
De stabilisator is met zowel de gewone camera-app, als de DJI GO-app te gebruiken. Het voordeel van de DJI GO app is de extra functies die ze hebben toegevoegd, naast de functies die ook in de gewone camera-app zitten. Door bijvoorbeeld een bluetooth verbinding te maken met je Osmo Mobile kan je gebruik maken van ActiveTrack. Met deze technologie kan je met je vinger een object of persoon selecteren op je iPhone, waarna de DJI automatisch dat geselecteerde blijft volgen.

Dji Osmo Mobile ActiveTrack

De Osmo Mobile haalt samen met de bijbehorende app veel meer uit je iPhone. Zo is het mogelijk om een motion time-lapse te maken. Dat is een time-lapse waarbij de camera langzaam een horizontale of verticale beweging maakt. Voor het beste resultaat moet je daarvoor wel gebruiken maken van een tripod. Ook is er een panorama-functie toegevoegd aan de app. De Osmo Mobile maakt de panorama op basis van 9 foto’s. Deze foto’s kadert de app en stabilisator zelf en maakt er zelf een panoramafoto van. Voor een foto is het mogelijk om een langere sluitertijd te gebruiken.

De DJI Osmo Mobile kost 339 euro en vanaf half september begint DJI met het versturen van de stabilisator.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2016, 21:26
Categorie Accessoires
Onderwerpen camera, stabilisatie, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.