Philips tandenborstel

[IFA 2016] Philips kondigt slimme tandenborstel aan

Philips heeft tijdens de IFA 2016 een nieuwe slimme tandenborstel aangekondigd. Met een iOS-app zie je hoe je je poetstechniek kunt verbeteren.

Philips heeft in Berlijn een nieuwe tandenborstel aangekondigd die gebruik maakt van sensoren om te meten hoe goed jij je tanden poetst. In de iOS-app kun je vervolgens zien hoe je je poetst en waar je op moet letten.

Philips Sonicare Flexcare met man

Philips’ slimme tandenborstel

Philips is niet de eerste met een slimme tandenborstel die via een Bluetoothverbinding gegevens kan weergeven in een app. Een aantal maanden geleden schreven we een review over de Oral-B Genius 9000, de opvolger van de Oral-B Genius 7000, waar we we ook al een review over schreven. Het idee is hetzelfde: tijdens het poetsen krijg je via de app aanwijzingen over je poetsgedrag.

Poetstechniek analyseren in de iOS-app
Met de nieuwe borstel van Philips krijg je tijdens het poetsen uitleg hoe je het best kunt poetsen. Ook krijg je feedback op je huidige manier van poetsen. In de iOS-app kun na het poetsen zien hoe goed je hebt gepoetst en welke tanden je eventueel hebt overgeslagen. Hoewel je bij de Oral-B borstel daarvoor de camera van je iPhone moet gebruiken is dat bij de Philips-borstel niet nodig.

Philips Sonicare Flexcare met iOS-app

‘Philips Sonicare Flexcare Platinum Connected’

Om nog meer informatie te winnen over je poetstechniek kun je je gegevens delen op de Philips HealthSuite-site. Vervolgens kunnen tandartsen en mondhygiënisten aanbevelingen doen om je poetstechniek te verbeteren.

Wellicht is het je opgevallen dat we de officiele naam van de nieuwe borstel nog niet hebben vermeld. Dat heeft te maken met de ongelooflijk lange naam, namelijk: Philips Sonicare Flexcare Platinum Connected. De prijs zal net als bij de Oral B rond de 200 euro liggen.

Philips tandenborstel

Philips ook voor je hart en baby
Philips kondigde nog meer gezondheidsproducten aangekondigd op de IFA-techbeurs, zoals een app om de risicofactoren voor hart- en vaatziekten te verminderen. Je krijgt daarbij adviezen hoe je je levensstijl kunt verbeteren. Daarbij kijkt de app niet alleen naar lichaamsbeweging en voeding, maar ook naar andere factoren. Voor mensen met een baby is er het uGrow-platform, waarmee ouders via een slimme babyfoon kunnen volgen hoe het zit met voedings- en slaappatronen van een kindje. Ouders krijgen ook persoonlijke feedback, zodat ze weten of hun kind zich normaal ontwikkeld. Bij problemen kunnen ze informatie delen met een huisarts of kinderarts.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2016, 19:16
Categorie Accessoires
Onderwerpen philips, tandenborstel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.