Ditty for Messenger foto

Ditty: eigen muzikale boodschap versturen via Messenger

Altijd al een eigen muzikale boodschap willen maken, maar is zingen niet je sterkste kwaliteit? Met Ditty kun een getypte tekst op muziek zetten en versturen via Facebook Messenger.

Ditty for Messenger fotoHeb je altijd al iemand willen verrassen met een muzikale boodschap, maar ben je niet gezegend met een gouden strot? Dan kun je nu zonder zelf te hoeven zingen een boodschap op muziek zetten. Met Ditty kies je een melodie, voer je een tekst in en maakt de app vervolgens een mini-liedje dat je kunt versturen via Facebook Messenger.

Ditty werkt heel eenvoudig en je hoeft geen muzikale kennis te hebben om de app te gebruiken. Na het openen kun je door een virtueel CD-rek met bekende melodieën bladeren. Deze lopen uiteen van Twinkle Twinkle Little Star tot bekende popnummers als Another One Bites the Dust van Queen en Counting Stars van OneRepublic. Onderin het scherm kun je een eigen tekst invoeren die je op de geselecteerde melodie wilt zetten. De tekst mag een bepaald aantal tekens lang zijn, dus je zult de boodschap kort moeten houden. Wanneer je op de afspeelknop drukt maakt Ditty het liedje met een bijbehorende clipje waarop je de tekst kunt zien. Ben je tevreden met het resultaat, dan kun je de boodschap delen via Messenger of opslaan op je iOS-apparaat.

Ditty screenshot Ditty screen

Helaas heeft Ditty moeite met het uitspreken van Nederlandse teksten op de gekozen melodie. Voor het beste resultaat kun je de boodschap dus beter in het Engels typen, maar ook dan worden woorden nog behoorlijk vervormd. Daarnaast maakt de app gebruik van in-app aankopen. Dit wil zeggen dat je de meeste populaire melodieën zult moeten kopen voor €0,99. De app zelf is gratis en werkt op iPhone, iPad en iPod Touch.

Eerder maakte Facebook bekend dat ze van Messenger een platform willen maken voor ontwikkelaars. Door toegang te verlenen tot een speciale API kunnen zij toepassingen maken die werken met Messenger. Ditty is hiervan een voorbeeld. Naar verwachting zullen in de toekomst meer apps voor Messenger worden uitgebracht om het gebruiken van de chat-app aantrekkelijker te maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2015, 18:05
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, messenger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.