Aivvy Q

Aivvy Q-koptelefoon speelt automatisch je favoriete muziek

De draadloze Aivvy Q-koptelefoon speelt altijd gepersonaliseerde muziek af dankzij draadloze synchronisatie en intelligent algoritmes.

Aivvy QEen koptelefoon die op intelligente wijze aanleert welke muziek je leuk vindt en welke niet. En op basis daarvan continu met nieuwe muziek op de proppen komt. En ook als normale koptelefoon gebruikt kan worden. Klinkt leuk? Het gaat hier om de Aivvy Q, waarvoor op dit moment een Kickstarter-financieringsronde bezig is.

Op het eerste gezicht ziet de Aivvy Q eruit als een gangbare, draadloze over-ear koptelefoon, maar het concept achter de Q is redelijk uniek te noemen. De koptelefoon is namelijk gekoppeld aan een dienst die op basis van je luistergeschiedenis probeert te achterhalen wat je graag zou willen horen. Elke keer dat je de koptelefoon oplaadt synchroniseert deze via Wi-Fi nieuwe muziek naar het interne geheugen. Zet je de koptelefoon op dan begint hij meteen met muziek te spelen, zonder dat hierbij enige gebruikersactie nodig is. Wat je als gebruiker wél kunt doen: nummers aanmerken als favoriet, door nummers spoelen en het muziekkanaal (genre) veranderen. De ontwikkelaars noemen de Aivvy Q zelf een persoonlijke DJ, waarbij de suggesties beter worden naarmate je de koptelefoon langer gebruikt. Er is 32 GB intern geheugen aanwezig voor de muziekbestanden, die volgens de ontwikkelaar een bitrate tussen de 320 en 1411 kbps hebben. Dat laatste wijst erop dat de muziekdienst van de Aivvy Q naast mp3 ook met ongecomprimeerde flac-bestanden werkt.

Aivvy Q

Dankzij luxe materialen als leer en aluminium heeft de Aivvy Q een hoogwaardige uitstraling en lange levensduur. De oorschelpen zijn aanraakgevoelig: je bedient de Aivvy Q met veeg- en draaibewegingen. Iets dergelijks zagen we eerder bij de Parrot ZIK-koptelefoon, die dit trucje tot in detail beheerst. Waar we erg over te spreken zijn is de play/pauze-functionaliteit: zet je de koptelefoon af dan stopt de muziek, zet je ‘m weer op dan gaat de muziek door waar je gebleven bent. Ook is de Aivvy Q voorzien van adaptive noise cancellation die je naar wens uit kan schakelen. Op één acculading kun je 40 uur muziek luisteren. In vergelijking met de concurrentie is dat erg veel…

Aivvy Q

…maar er zit een addertje onder het gras. Wat de Aivvy Q niet kan is gebruikt worden als normale draadloze koptelefoon. Er is weliswaar Wi-Fi en Bluetooth ingebouwd, maar deze worden alleen gebruikt voor synchroniseren respectievelijk instellingen aanpassen. Het beluisteren van je iTunes-bibliotheek via Bluetooth is dus niet mogelijk. Je kunt wel een ouderwets 3,5mm-koord aansluiten en de koptelefoon zo gebruiken voor je eigen bibliotheek, maar dan ben je dus aan een koord gebonden. De Aivvy Q zal in september gereed zijn voor massaproductie waarna in oktober de eerste exemplaren worden uitgeleverd. Op Kickstarter is de koptelefoon op moment van schrijven nagenoeg gefinancierd, wil je een Aivvy Q aanschaffen dan betaal je $249 (Early Bird) of $299 plus verzendkosten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2015, 19:08
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, koptelefoon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.