Makeup Genius app

Makeup Genius: virtueel make-up op jezelf uitproberen

Altijd al willen weten hoe een bepaalde lippenstift of eyeliner je staat? Met Makeup Genius kunnen zowel mannen als vrouwen nu virtueel make-up uitproberen.

makeup genius lorealWil jij weten hoe je eruit ziet met felrode lippenstift of donkere oogschaduw? Het merk L’Oréal heeft een Nederlandse app uitgebracht waarmee je virtueel make-up kunt aanbrengen op je eigen gezicht. Zo kun je met Makeup Genius zelf make-up uitproberen op je iPhone en iPad.

De app maakt gebruik van de front-camera van je iOS-apparaat. Door je gezicht te scannen herkent Makeup Genius de positie van je mond en ogen, waardoor je virtueel make-up kunt aanbrengen. Je kunt kiezen uit allerlei producten uit het assortiment van l’Oréal, zoals blush, eyeliner, oogschaduw en lippenstift. Per product kun je ook de kleur kiezen. Zo kun je vele combinaties maken en uitproberen. Wanneer je een product gekozen hebt zie je direct hoe het er op je eigen gezicht uitziet. Heb je even geen inspiratie? Dan kun je ook kiezen uit een aantal complete looks die aan de app toegevoegd kunnen worden.

Makeup genius screen

Naast het testen van make-up kun je ook je creatie delen als foto of video met je vrienden en een eigen look opslaan. Wil je make-up van l’Oréal in een fysieke winkel testen op je iPhone, dan kun je de barcode van het item scannen om het direct virtueel uit te proberen. Als je tevreden bent met de producten die je in Makeup Genius hebt gebruikt, kun je deze ook aanschaffen via de app. Met de How To-video’s helpt de app ook thuis bij het creëren van de perfecte look.

Oorspronkelijk is de app bedoeld voor vrouwen, zodat zij make-up-producten uit kunnen proberen, maar inmiddels hebben ook mannen de app ontdekt. Zo kunnen zij ook lekker experimenteren met verschillende soorten lippenstift, rouge en eyeliner. Wil je zelf ook aan de slag met Makeup Genius, dan kun je de app gratis downloaden in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2015, 16:57
Categorie Apps
Onderwerp beauty

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.