Dit zijn de twee meisjes van Snapchat

Sarah en Elizabeth Turner gingen gratis op de foto zodat de maker van Snapchat promobeelden had. Ze hadden de gevolgen niet voorzien.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Snapchat meisjes 2Je hebt ze vast wel eens gezien. Zoek je naar Snapchat in de App Store, dan krijg je een screenshot met twee meiden in beeld. De foto’s voor deze screenshots werden in 2011 al gemaakt, nog ver voordat Snapchat een hit werd. Beide modellen lieten zich vrijwillig fotograferen, omdat Snapchat toentertijd nog maar een schoolproject was. Achteraf zijn ze daar alleen niet heel blij mee, en hebben de twee Snapchat voor de rechter gedaagd.


Snapchat meisjesOp de Snapchat-foto’s staan Elizabeth en Sarah Turner, twee zussen die in Georgia wonen. Elizabeth was 18 jaar in 2011 en net klaar met studeren. Ze wilde toen graag model worden en is inmiddels actief als nieuwslezer. Een gemeenschappelijke vriend bracht Elizabeth in contact met Snapchat-oprichter Evan Spiegel. Ze werd gevraagd voor een vrijwillige fotoshoot voor de app-screenshots, waarna Elizabeth haar zus zover kreeg om ook mee te doen.

De rest is geschiedenis: zoek in de App Store naar Snapchat en je kunt niet meer om Elizabeth en Sarah heen. De twee hadden de gevolgen van deze foto’s alleen niet voorzien. Zoek je naar pikante Snapchat-foto’s op Google, dan staan de twee bovenaan de zoekresultaten. Een vervelend gevolg als je bedenkt dat beide zussen geen cent hebben gekregen voor de beelden.

In een rechtszaak proberen Elizabeth en Sarah alsnog betaald te krijgen. Een lastig iets om voor te pleiten, aangezien beide zussen hebben getekend om de foto’s kosteloos te maken. Maar: in deze overeenkomst staat ook dat de foto’s voor de iPhone-app bedoeld zijn, maar ze worden nu ook voor de Android-versie gebruikt. Is dat genoeg om een akkoord bij de rechter te bereiken? We zullen zien.

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 september 2014 om 18:53
Onderwerp
Categorie
Apps

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deelt. Snapchat kwam ook als eerste met verdwijnende verhalen, die later populair werden als Instagram Stories. Ook andere sociale media-apps namen het idee over. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.