Distimo: ‘App Store is vooral een spelletjeswinkel’

De App Store is vooral een spelletjeswinkel. Er wordt vooral geld verdiend met games en vooral bij de iPad zijn games de meest populaire categorie.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

omzetverdeling voor gamesDistimo heeft nieuwe cijfers uitgebracht over de App Store en Google Play Store. Wat opvalt is dat beide softwarewinkels vooral spelletjeswinkels zijn. In de App Store is 52% van de apps een game. Maar deze games halen wel 79% van de totale omzet binnen. Bij de Google Play Store is het zelfs nog iets extremer: 92% van de inkomsten worden daar binnengehaald met games. Er blijken grote regionale verschillen: in Taiwan wordt erg veel geld verdiend met games, in Duitsland relatief weinig. Duitsers geven liever geld uit aan navigatie-apps.

Welk genre games zijn het meest populair? Dat blijkt een nek-aan-nek-race tussen vier genres: RPG’s (14%), strategiegames (13%), actiegames (12%) en simulatiegames (11%).

ios rpg meeste omzet

Als je kijkt welke apps worden gedownload, dan bestaat bij de iPhone 33% van de downloads uit games. Daarna komen Entertainment, Fotografie en Sociaal netwerken:

downloads iphone

Bij de iPad liggen de verhoudingen nog iets anders: daar heeft maar liefst 48% van de downloads betrekking op games! Naast Entertainment doen Onderwijs en Diensten het ook goed.

downloads games ipad

Omdat gebruikers van iOS meer bereid zijn te betalen voor apps, wordt hier ook meer verdiend. Maar liefst 63% van de mobiele gameomzet wordt verdiend op iOS. Het volledige rapport inclusief grafieken is op te vragen bij Distimo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2014, 23:08
Categorie Diensten
Onderwerpen app store, distimo, game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.