Figment-VR-Case

Figment VR is een iPhone-case met uitklapbare VR-bril

Als je op ieder moment van de dag een 360-graden of VR-video wilt bekijken komt de Figment VR-case goed van pas. In deze iPhone 6-case zit een VR-bril verstopt die je gemakkelijk weer opbergt.

Figment-VR-Case

Langzaam maar zeker verschijnen er steeds meer video’s die we in 360-graden kunnen bekijken of in Virtual Reality, maar de VR-brillen die we hiervoor moeten gebruiken zijn nog niet erg toegankelijk. Figment VR wil virtual reality zo draagbaar mogelijk maken door een VR-bril in een iPhone-case te verstoppen.

Google Cardboard doet al hard zijn best om VR-video’s op een goedkope en toegankelijke manier te laten zien, maar is dankzij het ontwerp van karton niet erg stevig. Ondertussen zijn betere (en duurdere) VR-headsets vaak behoorlijk plomp, dus stop je ze ook niet zomaar in je broekzak.

Uitklapbare VR-bril in de case

De makers van Figment VR komen nu met een mooie tussenweg tussen de Google Cardboard en een professionele headset. De Figment ziet er op het eerste gezicht uit als een doorsnee iPhone-case, met uitzondering van de uitklapbare bril die op de achterkant zit. Dit brilletje klik je los met knopjes op de case zodat de twee glazen op de correcte afstand van het iPhone-display komen te zitten.

Omdat het hier niet om een volledige VR-headset gaat, zul je de Figment-case wel met vast moeten houden terwijl je een app of video door de bril bekijkt. Als je klaar bent met het bekijken van VR-video’s kun je de uitklapbare bril ook als standaard gebruiken om je iPhone rechtovereind te zetten.

Figment-VR

Figment VR met korting op Kickstarter

Je kunt de Figment VR gebruiken om 360-graden video’s op YouTube en Facebook te bekijken, en om alle apps die Google Cardboard ondersteunen te bezichtigen, zoals Jaunt en Vrse. De Figment VR zamelt geld in via Kickstarter en kan bij een donatie vanaf 49 dollar van jou zijn. De eerste exemplaren worden in maart 2016 geleverd. De uiteindelijke verkoopprijs van de Figment VR komt op 79 dollar te liggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2015, 17:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, virtual reality

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.