Ingelogd met DigiD app.

DigiD-app laat je inloggen met een QR-code bij instanties

Met de DigiD-app kun je inloggen bij aangesloten instanties. Door een QR-code te scannen, log je in met je eigen gebruikersnaam en een aangemaakte pincode.

De Rijksoverheid heeft een aparte DigiD-app uitgebracht. Met de DigiD-app kun je makkelijker inloggen bij DUO, Belastingdienst Toeslagen, Studentenreisproduct.nl en Studielink door middel van een QR-code en eigen gekozen pincode. Later moet het mogelijk zijn om in te loggen bij alle op DigiD aangesloten instanties.

Ingelogd met DigiD app.

DigiD-app voor iPhone en iPad

DigiD is de inlogmethode van de overheid waarmee je bij allerlei instanties kunt inloggen. Dit kan bijvoorbeeld bij de Belastingdienst, maar ook bij je zorgverzekeraar. DigiD is bijvoorbeeld ook nodig om je belastingaangifte te doen. Normaal gesproken log je in met je gebruikersnaam en wachtwoord (eventueel aangevuld met een code via sms), maar bij bepaalde instanties kun je nu ook de nieuwe DigiD-app gebruiken.

Om in te kunnen loggen bij de aangesloten diensten, moet je de DigiD-app eerst activeren en koppelen aan jouw account. Ga hiervoor naar mijn.digid.nl en log daar in met je bestaande gegevens. Onderaan staat een kopje DigiD-app. Klik op DigiD app instellingen en volg de stappen. Kies een vijfcijferige pincode in de app en de app is geregistreerd.

DigiD app om in te loggen.

Op de website van een instantie kies je voor het inloggen voor de optie “Ik wil inloggen met de DigiD app”. Vul daarna op de website gewoon je gebruikersnaam in. Na het scannen van de QR-code, komt in de app in beeld te staan bij welke instantie je inlogt. Tik op inloggen en vul de aangemaakte vijfcijferige pincode in. Je bent dan meteen ingelogd bij de desbetreffende organisatie.

De DigiD-app dient dus vooral ter vervanging van je DigiD-wachtwoord, waardoor je alleen een gebruikersnaam en pincode van de app hoeft te onthouden. De app is helaas niet geschikt voor Touch ID, waardoor inloggen met je vingerafdruk niet mogelijk is. DigiD meldt verder dat de app voldoet aan de beveiligingsmaatregelen en dat die vergelijkbaar zijn met de beveiligingsmaatregelen van DigiD zelf.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 maart 2017 om 9:47
Onderwerp
Categorie
Apps
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.