App Store videos

Reacties voor: ‘Bijna een derde van App Store-apps is verouderd’

Al twee jaar geen update meer
Onlangs schreven we dat Apple verouderde apps verwijdert uit de App Store. Er blijken heel wat van die apps te zijn, blijkt nu uit een onderzoek: maar liefst 30% van alle apps heeft de afgelopen twee jaar geen update gekregen.

Reacties: 5 reacties

  1. OMT bijvoorbeeld… en die uitgerekte iPhone apps voor iPad zou ook verboden moeten worden ..

    Goede zaak om eens de stofkam er doorheen te gooien en ontwikkelaars te dwingen om te vernieuwen..

  2. Tsja, “if it ain’t broken don’t fix it” is nooit Apple’s leidraad geweest, niet helemaal onverwacht dus. Voor apps die niet goed meer werken is het nog verdedigbaar, al kun je je daarvoor ook afvragen of Apple wel genoeg backwards compatibility biedt bij zijn ‘vernieuwingen’ van de diverse OSsen en hardware. Maar voor apps die ook op de nieuwste hard- en software nog prima werken is zo’n harde deadline natuurlijk pure onzin, waarmee ze ook anderen dwingen tot ‘vernieuwen’ als ‘doel’ op zich zonder enig praktisch nut of voordeel. 🤔

  3. We kunnen met die enorme hoeveelheden apps die de binnen het bos niet meer zien dus oude meuk opruimen is geen slecht idee. Zal dus best ook s een nadeel hebben dat iets verdwijnt wat het nog wel deed, maar dan nog, wordt het ook nog gebruikt door mensen. iPhone app op de iPad is wel wat houtje touwtje maar als hij nog wat bij de tijd is moet men dat zelf weten.

  4. Het kan best zijn dat sommige apps die niet zijn bijgewerkt nog prima werken. Maar ik sla ze meestal toch over als ik een app zoek. Dat Apple opschoont omdat zonder update een app niet meer goed kan werken vind ik niet zo gek en erg. Maar misschien zouden ze er beter aan doen om uit service een app een soort kwaliteitsmarkering te geven. Je kunt nu wel zien of een app werkt op jouw apparaat maar dat zegt niet zo heel veel.

  5. Je moet het idd van (recente) reviews hebben om te kunnen weten of een oudere app nog een beetje deftig werkt inderdaad.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.