De Dagadam Watch is ook leuk voor bij je MacBook

Deze ronde Apple Watch-kloon sneuvelde door te grote beloftes

Dagadam Watch is een smartwatch met grote ambities. Het lijkt op een ronde Apple Watch en er zitten heel veel functies op. De makers wilden de Dagadam voor een vriendenprijs verkopen, maar die ambities bleken niet haalbaar.

Als Apple in 2007 al een smartwatch had gemaakt, dan zag ‘ie er waarschijnlijk uit zoals de Dagadam Watch. Dit nieuwe horloge ziet eruit als een ronde versie van de Apple Watch, werkt met een iOS-app en heeft een batterijduur van vijf dagen. In plaats van Siri zit er ondersteuning op voor Amazon’s spraakassistent Alexa. Volgens de makers is het de meest intelligente smartwatch ooit – wat ons betreft een iets te ambitieuze claim. Het plan om €450.000 via Kickstarter in te zamelen was blijkbaar ook iets te ambitieus, want de makers hebben het project inmiddels geannuleerd.

Dagadam smartwatch

Dagadam-smartwatch belooft (te?) veel

Als het de makers van Dagadam Watch lukt om het horloge ooit nog te leveren, dan zou dat een knappe prestatie zijn. Ze beloven namelijk nogal wat. De waterdichte smartwatch (tot 30 meter diepte) doet qua trekjes wel aan Apple denken. Met een verkoopprijs van 177 euro is het bovendien een relatief koopje. Later zal de officiële verkoopprijs 289 euro gaan bedragen. Via Kickstarter probeerde de startup uit Ierland geld in te zamelen en dan is 177 euro wel weer een grote gok. Misschien is het maar goed dat het project nu is geannuleerd, zodat het niet uitdraait op één grote teleurstelling.

De Dagadam Watch is ook leuk voor bij je MacBook

Dagadam Watch met broekzak

Als je naar de functies van de Dagadam kijkt, dan moet het wel heel indrukwekkend worden. De interface van het horloge is vrij te configureren en er zitten al allerlei handige functies op, zoals het meten van fitness- en sportactiviteiten, bedienen van de muziek en online functies. Het notificatiesysteem is helemaal naar wens aan te passen en externe ontwikkelaars kunnen ook extensies voor het horloge maken. Dagadam werkt zowel met Android als met iOS.

Smart home, VR-remote, drones bedienen…
Kortom: louter voordelen, al zitten er nog wel twee haken en ogen aan. Ten eerste is het horloge met een omvang van 44mm behoorlijk groot voor de meeste polsen. Ten tweede is het voor zo’n kleine partij lastig om veel ontwikkelaars aan boord te krijgen. Als Apple dit horloge had aangekondigd, zouden ontwikkelaars in de rij staan om mee te doen. Bij zo’n kleine partij is het een grote gok. Dagadam werkt met een eigen besturingssysteem, gebaseerd op Android. Er is ook een eigen app store, met bijvoorbeeld apps om je auto of smart home-systeem te koppelen. Je kunt met dit horloge drones of afstand bedienen en het is ook nog te gebruiken als VR-remote. Te veel beloftes? We vrezen dan ook dat de makers iets te ambitieus waren. Wellicht is dat ook de reden waarom het project nu gecancelled is: het bleek toch allemaal niet haalbaar.

De Dagadam Watch zou in mei 2017 uitkomen.

De Dagadam Watch is gemaakt van vliegtuigmateriaal

De Dagadam Watch is waterbestendig tot 30 meter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2016, 11:02
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, smartwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.