Reacties voor: Cydia koopt Rock Your Phone en Rock.app (jailbreak)

Cydia heeft Rock gekocht, de grootste overname in de jailbreak-wereld.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 38 reacties

  1. Met voordelen en nadelen vondt ik Rock.app beterwerken.
    Sneller.

    Jammer maar Cydia is ook BEST.

  2. Moet je nou in de Rock-app in gaan loggen met je Cydia Store account of verdwijnt deze Rock-app gewoon?

  3. De opzet van Rock is mooier en beter. Dus wellicht gaat Cydia daar ook ideeën van overhevelen.
    Ik ben benieuwd.

  4. Ik heb in beide apps aankopen gedaan, hopelijk gaat deze overgang geen licentie problemen opleveren.

  5. Ik hoop inderdaad ook dat cydia een beetje leert van rock want die was kwa snelheid echt veeeeeel beter. Even afwachten dus.

  6. Erg vreemd.
    Ik vond Rock juist de “ondernemer” (een stuk commerciëler en overzichtelijker) en Saurik juist meer een ontwikkelaar.
    Had het dus liever andersom gezien.
    Hopelijk wordt Cydia nu mutlithreading want dat “loading data” wordt je gek van (Rock cacht het grwoon)

  7. Origineel geplaatst door MisticRain
    Ik hoop inderdaad ook dat cydia een beetje leert van rock want die was kwa snelheid echt veeeeeel beter. Even afwachten dus.

    en omdat hij sneller was hebben ook veel meer mensen kunnen restoren na het installeren van een app met Rock. Volgens Saurik is Rock zo snel omdat hij niet volledig de debian package manager honored. Lees maar eens alle comments op modmyi. Wordt je een hoop duidelijk 😉

  8. Ik vond Rock your Phone beter dan Cydia. Sneller ook vooral. Licenties zijn goed overgegaan, heb nog geen problemen ontdekt.

  9. Cydia zou de App Store look & feel moeten maken – de GUI nu is ***

  10. Klinkt voor mij als slecht nieuws.
    Rock is veel duidelijker en geeft beter overzicht.
    Zoals al genoemd is het veel sneller omdat niet bij elke start je sources worden geupdate en krijg je geen lijst met errors zoals in cydia.
    En als belangrijkste vind ik de backup functie in rock geniaal, als je je iPhone restored log je in en kan je alle jb apps in een keer terugzetten.

  11. interessant, dit betekent dus dat de jailbreak bussiness geen groepje hombrew hackers zijn, maar er dus echte bedrijven uit ontstaan. nu hopen dat men met rock als voorbeeld een betere interface bouwt voor cydia, want voor de rest werk deze front end voor APT gewoon geweldig.

  12. Wat ik prettig vind aan Rock Your Phone is dat je de keuze krijgt om te restarten bij exit van de app. of direkt.
    In Cydia moet je na installatie van een app. vaak een respring uitvoeren o.i.d. Het Que’en is leuk bedacht in Cydia maar crashed veel te vaak na meer dan 2 – 3 te installeren apps in de wachtrij te hebben gezet.

    Foutmeldingen door nietwerkende repositories in Cydia kun je zelf benaderen en oplossen met behulp van tools als iPhone Explorer (sorry Apple fanboys 😉 )

    Met AptBackup (voor Cydia apps) en AppBackup (voor Appstore apps) heb je dezelfde functionaliteit als beschreven wordt door @mischadbs

    Als Saurik wat functionaliteiten uit RYP werkend kan krijgen in Cydia zou ik als gebruiker heel erg blij zijn!

  13. was het niet zo dat je bij rock maar 1 idevice per account kon gebruiken?
    ik kan het ook mis hebben.
    maar ik heb nu op meerdere idevices mywi geinstalleerd via cydia, dat was me niet gelukt met rock.
    nogmaals ik kan het ook mis hebben, scheelt wel weer 19 dollar.

  14. Rock is toch die malware die je niet meer van je phone af krijgt na een install en bepaalde systeembestanden aanpast met alle problemen van dien?

  15. Nog wat meer info:

    Rock Your Phone ontving in de afgelopen 18 maanden veel kritiek, met name over de onzorgvuldige implementatie van APT (wat wél een snelheidswinst opleverde). Alle producten, gebruikers en licenties zullen overgeheveld worden van Rock Your Phone naar de Cydia Store. De komende 10 dagen vormen een overgansperiode waarin je nog licenties aan kunt schaffen via Rock Your Phone. Als je gebruik maakte van Rock Your Phone en ook al een Cydia Store account hebt, dan zouden de licenties voor de door jouw aangeschafte applicaties al overgezet moeten zijn. Als je nog geen Cydia Store account hebt, dan kun je deze aanmaken met behulp van een Google of Facebook account en zullen de licenties vervolgens automatisch worden overgezet. Mocht je in de afgelopen dagen over zijn gegaan naar een nieuwe iDevice, dan kun je ook met behulp van je RockID de licenties over laten zetten. De backup-mogelijkheden van Rock Your Phone zullen verwerkt gaan worden in Cydia volgens Saurik.

  16. Vond het wel prettig dat je kon kiezen. In het verleden wel eens meegemaakt dat een instalatie van een progje mis ging. En of dat een deinstalatie mislukte in cydia. Rock bood dan een oplossing. Ook de reviews zijn erg nuttig in rock. Heeft mij toch wat problemen voorkomen. Doordat andere gebruikers je erop wijzen dat een upadate crashed of bv geen verbetering is.

  17. Dit is een RAMP!! Ik vond Rock altijd veel gebruiksvriendelijker dan Cydia. De performance van de app was daarnaast ook veel beter. Waarom in godsnaam gooien ze hem nu dicht?!

  18. Geweldig! In plaats van twee kloten-apps heb ik straks dus nog één stuk bagger op mijn iPhone. Cydia is op mijn 3GS rete traag en blijft bij iedere scheet gegevens reloaden tijdens welke ik op mijn gemak koffie kan inschenken en opdrinken. Rockapp gebruik ik al helemaal nooit, maar is helaas ongewenst opgedrongen bij de installatie van MyWi.

    Was er nu maar een legaal tether alternatief, dan was dat hele jailbreaken (in mijn geval) niet meer nodig. 🙁

  19. Dit is echt K*T!!! ik heb nu 5 vaste backups (sommige nog van april ofzo) waarin alles staat wat ik ooit heb (of had) geinstalleerd. Kan ik die backups (vermeldingen) nog ergens opslaan of zijn ze “lost forever”.

    Ook is CYDIA SUPERRRRR TRAAAAAAG op mijn 2G iPod Touch, en ik gebruikte het haast NOOIT meer! (alleen voor het invullen van sources) ik hoop maar dat cydia beter, sneller wordt en dat de back-ups bewaard blijven want anders vind ik het echt JAMMER

  20. Als ik de reacties hier zo lees, heeft meer dan de helft totaal geen idee wat een onzorgvuldige implementatie van de debian package manager tot gevolg kan hebben. Me reet dat Rock sneller is, het is doffe ellende als je een dependency probleem krijgt. En voor diegene die zegt dat je dat met een file manager kunt oplossen; je hebt blijkbaar geen benul van wat een dependency probleem is. Als je dat krijgt, kun je restoren. Geef ik je op een briefje. Dit is gewoon een goede zaak. Weer een rotte, puur commerciële, appel minder.

  21. Kan iemand mij vertellen welke app dat is op de foto? Lock calendar wil niet echt goed werken op mijn 3G ios4.0

  22. @Arjan95: de backup functie zal worden opgenomen in Cydia waarbij ook je ook je bestaande backups zult kunnen blijven gebruiken.

  23. @Yash: Lees je het artikel uberhaupt wel?

    “Zelf gaat hij meer tijd besteden aan het ontwikkelen van apps via Intelliborn, zoals de bekende app Intelliscreen (zie hieronder).”

  24. Origineel geplaatst door Yash
    producten, gebruik

    Lockinfo

    Topapp!

  25. omg :s

    rock was zo 10x beter ! toen ik een restore moest doen van de iphone zette hij alles weer automatisch over .. en via cydia gaat dat bij mijn weten niet ?? dus dat wil zeggen dat er weer handmatig een backup moet gemaakt worden met alles op een papiertje te schrijven voor wat je heb geinstalleerd staan op de iphone ?

    hmm .. hoop echt dat cydia wat sneller gaat werken,meer uitstraling gaat krijgen en meer voordelen dan rock !! ..zucht

  26. Origineel geplaatst door UltraSub
    Als ik de reacties hier zo lees, heeft meer dan de helft totaal geen idee wat een onzorgvuldige implementatie van de debian package manager tot gevolg kan hebben. Me reet dat Rock sneller is, het is doffe ellende als je een dependency probleem krijgt. En voor diegene die zegt dat je dat met een file manager kunt oplossen; je hebt blijkbaar geen benul van wat een dependency probleem is. Als je dat krijgt, kun je restoren. Geef ik je op een briefje. Dit is gewoon een goede zaak. Weer een rotte, puur commerciële, appel minder.

    Dit dus.

  27. Ik heb een paar maanden met rock gewerkt en was er zeer tevreden van. Maar toch bleef cydia een must voor een groot aantal apps/tweaks.Rock was snel,overzichtelijk en veel mooier dan cydia. Cydia heeft daarintegen veel stabieler (rock crashte wel eens). Als saurik nu de interface van rock zou overnemen dan ben ik gelukkig

  28. Ik HAAT Cydia maar ik hou van Rock.app hij s veel dneller mooier crasht zga nooit doet er geen jaren over om Changes te laden of amper al te laden je kon gewoon doorgaa tijdens installeren en installeerde alle gratis apps gewoon zonser foutcodes Echt jammer dat ie weg gaat

  29. Slechte zaak deze overname. Geen concurrentie meer onder de HB-ers, dus krijgen we straks hogere prijzen. En nog erger: Apple die straks Saurik gaat uitkopen…

  30. Misschien domme vraag, maar hoe creeër je een cydia account?

  31. Geen domme vraag! Ik startte rock en werd doorverwezen naar Cydia, daar vervolgens met Facebook of Google account inloggen en je Rock licenties worden automatisch overgezet. Je ziet er verder niets van maar als je in Cydia je app checkt, staat er na een tijdje bij: officially purchased.

    Origineel geplaatst door Daniel
    Misschien domme vraag, maar hoe creeër je een cydia account?

  32. Om bij te houden welke apps ik al heb en eventueel nog wil (maar nu nog geen geld voor over heb) gebruik ik AppShopper. Dit is sowieso ook een reuze handige app om nieuwe apps te vinden, met veel betere zoekopties dan de AppStore app van Apple zelf. Wellicht een aanrader voor de mensen die bang zijn dat ze straks niet meer weten wat ze allemaal hebben aangeschaft.

  33. Origineel geplaatst door Daniel
    Misschien domme vraag, maar hoe creeër je een cydia account?

    Werkt niet handig idd, maar ik kreeg de optie een account aan te maken bij een app die je moest kopen. Ik heb ook nergens een optie gezien om dat op een logische manier te zien.

  34. Beter en ook wel jammer… RYP was makkelijker in het accepteren van apps namelijk.

  35. Origineel geplaatst door Ruben.cc
    Geweldig! In plaats van twee kloten-apps heb ik straks dus nog één stuk bagger op mijn iPhone. Cydia is op mijn 3GS rete traag en blijft bij iedere scheet gegevens reloaden tijdens welke ik op mijn gemak koffie kan inschenken en opdrinken. Rockapp gebruik ik al helemaal nooit, maar is helaas ongewenst opgedrongen bij de installatie van MyWi.Was er nu maar een legaal tether alternatief, dan was dat hele jailbreaken (in mijn geval) niet meer nodig.

    op mijn iphone 3gs zit nog altijd de tetherfunctie (is eigenlijk pas zo sinds 4.1) 🙂

  36. heb gisteravond eens op beiden ingelogd, de updates gedownload en toen eens Rock.App (vanuit Cydia) verwijderd, voor IntelliScreen was toen een update noodzakelijk en na de reboot werkte het meteen. Even inloggen op Cydia met mijn gmail, IntelliScreen weer opgestart, geen gemekker over de licentie (alleen een herstart als ik het goed herinner)

    lekker simpel zonder hoofdpijn!

  37. Ik heb mywifi ooit gekocht. Moet nu licentie overzetten door rockId in te geven en paswoord. Hij geeft aan een vd twee fout. Geen idee of mail of paswoord. Iemand idee hoe te achterhalen wat je rockid was of je paswoord. Heb rock gedeinstalleerd na overname door cydia nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.