Slimme contactlenzen voor AR.

Worden slimme contactlenzen de volgende stap in augmented reality?

Augmented reality is leuk, maar je hebt er vaak wel allerlei extra accessoires zoals een bril voor nodig. In de toekomst worden deze brillen mogelijk overbodig, want er zou gewerkt worden aan slimme contactlenzen die voor AR samenwerken met iOS-apps.

Voor zaken als augmented reality en virtual reality heb je tegenwoordig vaak een oncomfortabele bril nodig. Of deze nou van karton of plastic is, in beide gevallen heb je een behoorlijk groot apparaat voor je gezicht staan. In de toekomst zou AR ook op andere manieren kunnen, zoals met contactlenzen. Het medische bedrijf EPGL werkt aan deze slimme contactlenzen en zou deze laten samenwerken met iOS-apps.

Slimme contactlenzen voor AR.

Slimme contactlenzen met AR en iOS-apps

Michael Hayes, president van EPGL, zegt samen met Apple te werken aan iOS-apps die gebruikmaken van de verschillende patenten van het bedrijf rondom slimme contactlenzen. Met behulp van de iOS-apps kan een beeld geprojecteerd worden rondom de contactlens, wat zorgt voor augmented reality. Met augmented reality worden virtuele elementen aan de echte wereld toegevoegd. Je ziet ze dus wel, maar alleen in combinatie met apparatuur zoals een bril of dus deze nieuwe contactlenzen.

De geprojecteerde beelden moeten volgens de bron transparant zijn, zodat je er niet te veel last van hebt. De beelden zouden op het netvlies geplaatst worden, waardoor ook mensen met visuele beperkingen door ziekten geholpen kunnen worden. Met zo’n speciale contactlens kan allerlei informatie getoond worden, zonder dat je daar dus allerlei opzichtige apparatuur voor nodig hebt. Concrete voorbeelden werden echter niet gegeven.

Het bedrijf heeft meerdere patenten omtrent deze contactlenzen, zoals het voorzien van stroom door met je ogen te knipperen, geïntegreerde autofocus en optische sensoren voor elektronische contactlenzen. Alle elektronica moet verwerkt kunnen worden in de elastische vorm van een contactlens.

Apple te spreken over AR

Apple is één van de weinige technologiebedrijven die nog niks concreets doet met augmented reality. Microsoft heeft de Hololens, terwijl Google al jaren experimenteert met de Google Glass. In beide gevallen gaat het om een soort bril die je op je hoofd dient te plaatsen, waardoor het altijd zichtbaar is dat je gebruikmaakt van augmented en virtual reality.

Tim Cook gaf aan veel interesse te hebben in augmented reality en dit compatibel te maken met bestaande producten zoals de iPhone. Ook gaf Tim Cook meer de voorkeur voor AR dan VR, al blijft echt contact de voorkeur houden. Wat dat betreft past het verhaal van de slimme contactlens goed bij de woorden van Tim Cook, omdat een contactlens niet voor belemmering zorgt bij het contact tussen twee mensen. Bij accessoires als Google Glass bevindt zich toch altijd een fysiek product tussen twee mensen, wat weer kan zorgen voor een barrière in de communicatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2016, 12:12
Categorie Accessoires
Onderwerp augmented reality

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.