Parrot Pot: de sproeiers

Parrot Pot: de bloempot die planten automatisch water geeft

Met de Parrot Pot heb je geen omkijken meer naar je planten. Deze slimme bloempot geeft automatisch water en houdt rekening met licht, mest en temperatuur. Ook als je een maand lang op vakantie gaat.

Met de slimme bloempot van Parrot kun je met een gerust hart op vakantie gaan. De pot regelt namelijk een maand lang dat de planten automatisch water krijgen op het juiste moment. De Parrot Pot werd in januari al aangekondigd, maar de ontwikkeling had nog wel wat voeten in de aarde waardoor hij nu pas op de markt komt. Eigenlijk op een perfect moment, want naarmate het buiten kouder wordt besteden we meer aandacht aan gezelligheid binnenshuis.

Parrot Pot met app
De Parrot Pot werkt met een aap… eh, app. Gaap.

De Franse fabrikant Parrot maakte eerder al een Flower Power-plantsensor die je in de bloempot moest zetten. Daarbij moest je nog wel zelf water gieten. Bij deze nieuwe Plant Pot is gekozen voor een complete oplossing met bloempot, watersproeiers en sensor. De pot heeft een reservoir van 2,2 liter die het water via 4 sproeikoppen op de aarde spuit. Elk kwartier meet de Parrot Pot de vochtigheid van de bodem, de temperatuur, hoeveelheid mest en lichtintensiteit. Elke twee uur stuurt de bloempot de gegevens naar de servers van Parrot, waar ze nader worden geanalyseerd. Heeft de plant meer water nodig, dan kan er meteen worden ingegrepen.

Parrot Pot: de sproeiers

Parrot Pot geeft automatisch water

Behalve voor kamerplanten is de Parrot Pot ook geschikt voor het kweken van groente en kruiden. Zo heeft de Wageningen Universiteit de pot getest met tomaten, basilicum, olijfbomen en citroenbomen. Als je wilt kun je de bloempot buiten neer zetten: hij houdt het vol tot een temperatuur van min 5 graden. Via de bijbehorende app krijg je tips of de plant mest nodig heeft of op een donkerder plek moet staan.

Parrot Pot met rozen

De pot moet natuurlijk wel in je huis passen en dat kan bij een klassiek interieur een probleem zijn. De Parrot Pot is namelijk alleen verkrijgbaar in ABS (kunststof) in de kleuren baksteen, porseleinwit en leigrijs. Ook kun je kiezen uit maar één formaat, met een diameter van 206mm en een hoogte van 298mm. Het werkt op vier AA-batterijen, die 12 maanden meegaan. De watertank van 2,2 liter is voldoende om je plant een maand van water te voorzien.

Parrot Pot met plant

Grootste struikelblok om deze bloempot in huis te halen is toch wel de prijs van €149. Wil je overstappen op deze high-tech bloempotten, dan ben je flink wat geld kwijt. Speelt geld geen rol, dan kun je 256 bloempotten tegelijk beheren via de app (een aanschaf van €38.000). De hoge prijs heeft te maken met alle sensoren die erin zitten, van de capacitieve sensor voor bodemvochtigheid en de lichtsensor tot de sensoren voor omgevings- en bodemtemperatuur. De bloempot maakt verbinding via Bluetooth Smart.

8.000 planten
Het leuke van deze bloempot is wel, dat je planten in huis kunt halen die je niet kent. Dankzij de database die Parrot samen met botanici heeft samengesteld weet de app hoeveel licht, water en mest een bepaalde plantensoort moet hebben, om geen blad te verliezen of dood te gaan. Er zitten 8.000 planten in deze database. Staat jouw plant er niet in, of ben je domweg vergeten om een plant te selecteren, dan kiest de bloempot algemene instellingen waar de meeste planten wel bij gedijen. Het enige waar je zelf aan hoeft te denken is het bijvullen van het waterreservoir, eens per maand. Er gaat dan een groen lampje knipperen op de bloempot en er verschijnt een melding op je iPhone of iPad. De Parrot Pot is nog deze maand leverbaar.

Er zij nog meer leuke dingen die je met je planten kunt doen, zoals je iPhone opladen met Bioo en onbekende planten herkennen met Plantifier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2016, 13:50
Categorie Accessoires
Onderwerpen parrot, planten, tuinieren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.