AppleWatch_Concept_Contacts

Contactinfo op de Apple Watch uitwisselen door te knuffelen

Een patent van Apple beschrijft hoe je met handenschudden, buigen, een handklap en andere begroetingen informatie kunt uitwisselen via de Apple Watch.

In een nieuw verschenen patentaanvraag is te lezen hoe Apple het uitwisselen van contactgegevens tussen twee Apple Watch-bezitters denkt te gaan aanpakken. Door handen te schudden of een andere groetbeweging te maken, wisselen de iPhones gegevens met elkaar uit, op een manier die lijkt op AirDrop. Daarbij is ook gedacht aan alternatieve begroetingen zoals een high-five, knuffel, omhelzing of Japanse knikbeweging.

AppleWatch_Concept_Contacts

AirDrop-achtige functie

Zodra de Apple Watch ziet dat er een ander geschikt apparaat in de buurt is, waarmee ook een begroetingsritueel wordt uitgevoerd, wordt een poging ondernomen om data uit te wisselen. Het kan daarbij gaan om contactgegevens of andere nuttige informatie. Het proces kan geheel of gedeeltelijk automatisch verlopen. De Apple Watch is geknipt voor zo’n vorm van data-uitwisseling, maar het patent noemt ook andere accessoires en kledingstukken, zoals een ring, armband, halsketting en andere sieraden. Ook brillen, hoofdbanden, riemen, schoenen en sjaals zouden geschikt kunnen zijn als ‘slim’ accessoire. De verbinding wordt gemaakt via Bluetooth LE of NFC, twee technologieën die al aanwezig zijn in de Apple Watch.

apple-watch-handshake-patent

Toch roept het patent bij ons nog wat vragen op: heel wat mensen dragen hun horloge om de linkerpols, terwijl het gebruikelijk is om met je rechterhand iemand te begroeten. Er waren overigens al eerder aanwijzingen dat de Apple Watch een AirDrop-functie krijgt. Overigens is een soortgelijk idee met handenschudden ook als eens genoemd in een lijstje met app-concepten voor de Apple Watch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juni 2015, 18:11
Categorie Achtergrond
Onderwerpen airdrop, apple watch

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.