applewatch-calc

Hoe bekende apps er op de Apple Watch uit kunnen zien

Hoe zouden populaire apps eruit zien op de Apple Watch? Designer Leandro Brasil heeft wat ideeën uitgewerkt, om slim gebruik te maken van de beperkte schermruimte.

applewatch-calcDe komende tijd zullen we regelmatig concepten zien van ontwikkelaars die hun apps aanpassen voor de Apple Watch. Designer Leandro Brasil neemt alvast een voorsprong op de ontwikkelaars van populaire apps, door zich voor te stellen hoe die apps eruit kunnen zien op het kleinere scherm. Hij heeft er goed over nagedacht: niet zomaar een gekrompen app-interface, maar functies die slim gebruik maken van het bijna-vierkante schermpje. Ontwikkelaars moeten volgens Brasil dan ook niet zomaar hun bestaande iOS-apps kopiëren. Hij doet voor hoe het moet, in een serie designs.

Bij de Apple Watch ligt de kracht in de beperkingen. Het is klein en gemakkelijk, informatie is snel toegankelijk door op je pols te kijken, maar het is niet de bedoeling dat je minutenlang op het schermpje gaat kijken. Je moet als ontwikkelaar dus nadenken hoe je snel informatie overbrengt, liefst in één oogopslag. En je hebt daarvoor een aantal extra mogelijkheden, zoals haptische feedback en een digitale kroon om in te zoomen en te scrollen. Leandro Brasil werkt voor het Amerikaanse reclamebureau Huge. De volledige serie foto’s is te zien bij Fast Company.

Instagram zou er zo uit kunnen zien: de app toont de foto’s en notificaties als er iets gebeurt. Je kunt als gebruiker door de foto’s heen scrollen met de digitale kroon. Foto’s bewerken zal moeilijk zijn, dus Instagram zal naar verwachting beperkte functionaliteit hebben op de Apple Watch.

apple-watch-instagram

Kranten zoals de de New York Times kunnen de Apple Watch gebruiken voor snelle nieuwsupdates, bijvoorbeeld tijdens verkiezingen. Met de Apple Watch heb je direct contact met je lezers, vooral via alerts. Live verslaggeving wordt nog interessanter, vooral polls kunt je mooi weergeven op het scherm (mits er niet teveel keuzes zijn, maar bij de Amerikaanse verkiezingen draait het immers maar om twee partijen).

apple-watch-new-york-times

Uber kan gebruik gaan maken van spraakcommando’s. Op de kaart zie je waar de taxi zich bevindt en je kunt ook berichten met de chauffeur uitwisselen. Ober is afhankelijk van tijd en positie, dus dat sluit perfect aan op de eigenschappen van een digitaal horloge met notificaties. Je weet steeds waar de taxi is en wat de verwachte aankomsttijd is.

apple-watch-uber

iBeacons geven winkeliers en andere partijen de mogelijkheid om locatiegebaseerde herinneringen te sturen, zoals promoties, kortingsbonnen dergelijke. Het kan zelfs samenwerken met slimme apparaten thuis: als je in de buurt van de koffiemachine komt, wordt automatisch het water opgewarmd. En als de melk bijna op is, zorgt de koelkast ervoor dat je bij de supermarkt een seintje krijgt.

apple-watch-ibeacons

Todolijstjes kunnen handige, tijdgebaseerde herinneringen geven. Je krijgt meteen een update als een taak door iemand anders is afgerond. Handig als je in een project afhankelijk bent van taken die anderen moeten doen, voordat jij verder kan. De herinneringen kunnen ook locatiegebaseerd zijn, zoals het kopen van melk als je in de buurt van de supermarkt bent.

apple-watch-todolist

Sport biedt allerlei mogelijkheden voor alerts en notificaties. Je ziet in één oogopslag de tussenstand van populaire voetbalwedstrijden of de uitslag van schaats- of zwemwedstrijden. Zodra het gebeurt, krijg jij een berichtje. Voor uitgebreide statistieken is geen plaats. Je geeft zelf aan welke teams en topsporters je wilt volgen.

apple-watch-sport

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 januari 2015, 14:00
Categorie iDevices
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.