pencil-and-ipad

‘Apple werkt aan stylus voor iPad Pro’

Analist Ming-Chi Kuo denkt dat Apple aan een stylus werkt, bedoeld voor de iPad Pro. De stylus is straks optioneel verkrijgbaar bij de iPad Pro, omdat niet iedereen er behoefte aan heeft, denkt Kuo.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

pencil-and-ipad“If you see a stylus, they blew it”, zei Steve Jobs ooit. Toch denkt de gerespecteerde analist Ming-Chi Kuo dat Apple daadwerkelijk aan een stylus werkt. Hij baseert zich daarbij op geruchten rondom de 12,9-inch iPad Pro, waarmee Apple bezig is. Het grotere scherm van de iPad zal populair zijn bij bedrijven en creatieve gebruikers, die best behoefte hebben aan een stylus. Kuo denkt dat Apple er eentje gaat maken.

applestylusNormaal gesproken zijn we op iCulture altijd sceptisch als het om uitspraken van analisten gaat. Maar Ming-Chi Kuo is een man die je moeilijk als praatjesmaker aan de kant kunt schuiven: hij had het voorheen nogal eens bij het juiste eind. Hij baseert zich daarbij op gesprekken met partijen uit de toeleveringsketen van Apple. Omdat Apple vaak gigantische bestellingen moet doen om aan de vraag te kunnen voldoen, is bij toeleveranciers vroegtijdig iets te merken van nieuwe producten die eraan komen. Bij deze stylus denkt Kuo dat de stylus een optioneel accessoires zal zijn. De tekenpen wordt dus niet standaard meegeleverd bij de nieuwste tablets, zoals Samsung doet. De reden is dat de relatief dure stylus de prijs van de iPad zou opdrijven. Bovendien hebben lang niet alle gebruikers een stylus nodig.

Zo’n stylus moet je via Lightning-aansluitingen kunnen opladen, denkt Kuo. Draadloos opladen zou eigenlijk aantrekkelijker zijn, maar dat is waarschijnlijk te duur om te realiseren. In latere modellen gaat Apple wellicht nog een gyroscoop/accelerometer inbouwen, om 3D-handgeschreven teksten mogelijk te maken. Je kan dan met de stylus op willekeurige oppervlakken schrijven of zelfs teksten in de lucht schrijven.

Lees ook: Dossier: iPad Pro

pencil-fiftythree-ipad

Apple heeft al patenten voor verschillende schrijfpennen voor touchscreens. Begin 2014 schreven we nog: Apple blijft sleutelen aan iPen-stylus voor touchscreens. De afbeeldingen bij dit artikel tonen de FiftyThree Pencil, een populaire stylus voor de iPad die al op de markt is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2015, 11:06
Categorie Geruchten
Onderwerpen ipad pro, stylus

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.