Concept: Apple TV Air is concurrent voor Google Chromecast

De Apple TV Air is een concept voor een kleine Apple TV in vorm van een HDMI-dongle. Dit is een concurrent voor Google Chromecast.

Apple TV Air concept Curved 3Geruchten over een nieuwe Apple TV duiken nu al maandenlang op. Volgens anonieme bronnen zal Apple eindelijk een App Store introduceren voor de Apple TV, wat het bijvoorbeeld mogelijk maakt om iOS-games te spelen op je televisie. Maar hoe zal deze nieuwe Apple TV er uit komen te zien? Het Duitse Curved speelt in nieuwe concepten met het idee van een Apple TV in de vorm van een HDMI-dongle. De Apple TV is hierdoor net zo compact als bijvoorbeeld Google’s Chromecast.

Hoewel niet bij naam genoemd, lijken de afbeeldingen in opdracht te zijn gemaakt door de Nederlandse ontwerper Martin Hajek. De gehele Apple TV – in het concept Apple TV Air genoemd – is ongeveer half de grootte van de huidige Apple TV-afstandsbediening. Bijgeleverd wordt daarnaast een nieuwe afstandsbediening die ook in grootte is gehalveerd.

Apple TV Air concept Curved 1

Apple TV Air concept Curved 4

Apple TV Air concept Curved 2

Apple TV Air concept Curved 5

Curved heeft met deze Apple TV Air een alternatief op de ‘grote’ Apple TV ontworpen. Dat moet ook wel: de getoonde Apple TV Air moet het alleen doen met stroom van de HDMI-poort van je televisie. Er is geen sprake van een usb-poort als extra stroombron, zoals wel het geval is op de Chromecast. De getoonde Apple TV is daarom in de praktijk al lastig te verwezenlijken als je er alleen video’s op kunt afspelen. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de HDMI-poort daarnaast genoeg stroom levert om ook een krachtige grafische processor te ondersteunen. De Apple TV Air zou op zijn beurt voor een zachtere prijs dan de gewone Apple TV worden aangeboden. In het concept is plastic gebruikt. De afstandsbediening communiceert via Bluetooth in plaats van infrarood, omdat de dongle achterin de tv zit.

Dit is niet het eerste Apple TV-concept dat recent voorbijkwam. Afgelopen week schreven we nog over een Apple TV-gamecontroller van Martin en eerder liet Curved al een luxere versie van de Apple TV zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2014, 21:28
Categorie iDevices
Onderwerpen apple tv, chromecast, martin hajek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.