MicrobeScope: compacte iPhone-microscoop vergroot tot 800 keer

De MicrobeScope is een compacte microscoop die aangesloten kan worden op de iPhone. Het accessoire staat op Kickstarter.

MicrobeScope 2De iPhone is voor biologen met een microscoop geen onbekend hulpmiddel. De iPhone-camera kan vaak goed van pas komen om een ingezoomd onderwerp te fotograferen en van dichtbij te bekijken. Het merendeel van de bestaande accessoires heeft alleen snel een flink prijskaartje, of kan niet genoeg inzoomen om op celniveau te onderzoeken. De MicrobeScope lijkt daarom een uitkomst: deze handzame microscoop past in je broekzak, werkt met je iPhone en kost iets meer dan 100 dollar.

De MicrobeScope kan het onderwerp tot 800 keer vergroten. In combinatie met de iPhone-camera is de microscoop volgens de makers zelfs in staat om dit uit te breiden naar een zoom van 2.000 keer. In foto’s en video’s gemaakt met de iPhone is te zien van hoe dichtbij je een microbe kunt bekijken met het accessoire. De bovenkant van de MicrobeScope is gemaakt om de iPhone op te bevestigen, maar het accessoire kan ook zelfstandig worden gebruikt.

MicrobeScope

Hoewel de MicrobeScope handzaam is, weten we nog niet hoe het accessoire zich precies zal meten met laboratoriumapparatuur. De kleine microscoop gebruikt bijvoorbeeld ook maar een klein lampje. De makers stellen hoe dan ook dat ze de MicrobeScope benaderen als een serieus hulpmiddel, dat uiteindelijk goed gebruikt kan worden door onderzoekers.

Hoeveel de MicrobeScope je kost hangt af van hoe snel je het project op Kickstarter bezoekt. De eerste exemplaren werden aangeboden voor 115 dollar plus 18 dollar verzendkosten, maar zijn inmiddels al uitverkocht. Hoe later je het project steunt, hoe meer je bestelling uiteindelijk zal kosten. De allerlaatste donateurs moeten uiteindelijk 135 dollar in de MicrobeScope steken om hem in huis te krijgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2014, 18:01
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, microscoop

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.