Apple en Qualcomm

Qualcomm wil iPhone-importverbod in hoog oplopende ruzie met Apple

Qualcomm wil een importverbod voor iPhones in de VS, nu de juridische strijd met Apple maar blijft voortduren.

De ruzie tussen Apple en Qualcomm lijkt steeds grotere vormen aan te nemen. Eerder besloot Apple alle betalingen aan Qualcomm stil te leggen en nu heeft de chipmaker alles in gang gezet om een importverbod voor iPhones af te dwingen.

Apple en Qualcomm

Qualcomm wil importverbod

Dat importverbod zou moeten gelden voor de Verenigde Staten. Vorige week moest het bedrijf de verwachte winst omlaag schroeven omdat Apple niet meer betaalt zolang het juridische gevecht voortduurt. Beide bedrijven wilden nog geen verdere toelichting geven.

De ruzie tussen Apple en Qualcomm startte eerder dit jaar toen de toezichthouder FTC een klacht indiende. Qualcomm zou Apple onder druk hebben gezet om baseband-chips te gebruiken in de iPhone en daar riante royalties voor te vragen. Apple klaagde vervolgens Qualcomm aan vanwege het uitbuiten van een monopoliepositie. Ze eisen daarbij $1 miljard vergoeding.

Tim Cook heeft aangegeven dat hij de zaak met Qualcomm wel wil oplossen, maar verwacht dat het een lange juridische strijd gaat worden.

Beide bedrijven zijn het duidelijk niet met elkaar eens. Qualcomm vindt dat Apple’s klacht is gebaseerd op ongefundeerde claims en ze beschuldigden Apple vervolgens van het onjuist weergeven van de feiten. Qualcomm spande vervolgens een eigen rechtszaak aan, maar beweerde ook dat ze op de gebruikelijke voet verder kunnen als partners.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2017, 23:10
Categorie Achtergrond
Onderwerpen qualcomm, rechtszaak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.