Apple TV op Chromecast

Reacties voor: Chromecast met Google TV komt officieel uit in Nederland: dit kun je ermee

Google gaat de Chromecast met Google TV officieel in Nederland uitbrengen. Deze meer geavanceerde Chromecast heeft ook een eigen interface en wordt geleverd met een afstandsbediening. Het is daardoor meer een concurrent voor de Apple TV.

Reacties: 21 reacties

  1. Wel jammer dat Ziggo Go via deze Chromecast niet in het buitenland werkt maar wel op je telefoon.
    Of is dit inmiddels ook verholpen of iemand weet?

    • @Don: Dat komt omdat deze versie van Ziggo Go bedoeld is voor thuisgebruik en niet voor een mobiel apparaat. Deze Chromecast is niet bedoeld om overal onderweg met je mee te nemen. Dat geldt ook voor de Apple TV, waarop Ziggo Go ook alleen werkt in combinatie met een vaste Ziggo-internetverbinding.

      Je kan altijd AirPlay gebruiken of casten naar een Chromecast vanaf je telefoon.

  2. Zo, dat is echt serieuze concurrentie voor Apple! Mooie prijs!

  3. @Bollie: waarom wil je Google?

  4. Ik gebruik deze Chromecast (met Google TV) al ruim anderhalf jaar en moet zeggen dat ik alleen maar positieve ervaringen heb. Het werkt snel en soepel met een duidelijke interfase. Mijn nieuwe Sony TV heeft het ook en het is een mooie toevoeging. Nu de Chromecast naar officieel naar NL komt wordt waarschijnlijk ook het menu item ‘Bibliotheek’ actief, dan wordt het nog beter.

  5. @Don: ik kijk in Portugal zonder problemen Ziggo Go via mijn mobiel op een (oude) Chromecast.

    • @Frans: Klopt, omdat je dan via de mobiele Ziggo Go-app kijkt en het naar je tv doorstuurt. Die is gewoon geschikt voor gebruik onderweg. Dat geldt niet voor de apps voor tv-platforms (zoals tvOS en dus deze Chromecast met Google TV). Dat heeft allemaal met onderlinge afspraken met contentaanbieders te maken.

  6. @Arno1975:

    Ondersteunt Dolby Vision, HDR10, and HDR10+ video. Tevens ondersteuning voor DTS naast Dolby Digital Plus, Dolby Audio en Dolby Atmos. Apple TV 4K heeft dit helaas (nog) niet allemaal. De Chromecast met Google TV 4K heeft ondersteuning voor hoge data rate audio passthrough content.

    Voor degene die een degelijke surround installatie heeft (7.1., 9.2., 11.2.) is de Chromecast met Google TV een betere oplossing dan de huidige Apple TV 4K (2021). De Chromecast verbindt je direct aan de AV/Receiver op HDMI (2.0. of 2.1) ingang 1 – 4. Deze hebben bij default ondersteuning voor de HDCP 2.2/2.3 protocollen. Je sluit de Chromecast met de HDMI-kabel aan op ingang 1 – 4 zonder dat er spanning staat op de Chromecast. Nadat je ‘m aangesloten hebt op de spanning wacht je zo’n 37 seconden tot dat de Chromecast en de receiver ‘uitgesproken’ zijn met elkaar (handshake protocol). De audio instelling voor de Chromecast op AUTO zetten en de instelling voor multichannel geluid activeren. De versterker moet ondersteuning bieden voor minimaal Dolby Digital Plus. Nu heb je niet het probleem dat bij veel streamingdiensten die geen apart 5.1. audiotrack streamen, alles in stereo (2.0.) wordt weergegeven. Wanneer je via de Chromecast content afspeelt met een Dolby (TrueHD) Atmos of DTS soundtrack worden de beeldmerken van het format in de display van de versterker weergegeven als bevestiging van de output.

  7. Ik heb Fire TV Stick 4K Max, in Duitsland gekocht voor 39,99 ipv 64,99 in Nederland. Alles zit erop en eraan.

  8. Waarom zou je dit gebruiken op een smart tv waar de apps van alle streamingdiensten opzitten?

  9. @Arno1975:

    Om extra toegespitste reclame te kunnen ontvangen en Google jouw profiel compleet te laten krijgen. Anders is het zielig dat ze niet genoeg aan je kunnen verdienen. 🤪

  10. @Arno1975: Omdat het veel beter en vooral handiger is dan die te dure Apple TV. Helemaal als je fan bent van YouTube. Apple TV heeft de boot jaren geleden al gemist!

  11. Dat zijn alle mogelijke diensten? Dus bijvoorbeeld geen NLZiet? Dat is het dan, die 10?

  12. Origineel geplaatst door Don
    Wel jammer dat Ziggo Go via deze Chromecast niet in het buitenland werkt maar wel op je telefoon.

    Of is dit inmiddels ook verholpen of iemand weet?

    Als je thuis een VPN server opzet, en daarmee verbind als je in het buitenland bent dan werkt het wel.

  13. Hoe werkt dit op de camping, eigenlijk is mijn vraag ook, werkt dit op de camping?

    • @Anneke: Als jij op een camping in Nederland een televisie en goede wifi hebt, zou ik niet weten waarom dat niet zou werken en waarom dit anders is dan thuis. Een camping in het buitenland zal wat beperkingen opleveren, omdat niet alle apps en diensten overal beschikbaar zijn (zoals Ziggo Go, dat werkt alleen met een vaste Ziggo-internetverbinding). Tenzij je gebruikmaakt van de mobiele Ziggo-app en vanaf daar streamt, zoals eerder in de reacties uitgelegd.

  14. Dat is raar dat het nu pas als officieel wordt aan geduid heb hem.3.maanden geleden al gekoxht bij de mediamarkt in nederland, toch beetje vreemd

  15. Weet iemand of de NLZIET app er ook op zit?

  16. @MELK: Maar het mist homekit ondersteuning en aangezien de  tv’s bij mij thuis als Hub fungeren blijft een Google apparaat bij mij een No go.

  17. @Theo Stoop: ik zelf heb wel nlziet op staan die kun zelf er op zetten via Playstore of vinden apps menu

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.