Categorieweergave in App Store krijgt facelift

De categorie-indeling in de App Store heeft een facelift gekregen. Je ziet nu aanbevolen apps per categorie, een top 200 en een reeks spotlight-applicaties.

spotlight
Apple heeft de afgelopen dagen wat kleine veranderingen in de App Store doorgevoerd. Eerder deze week verscheen er al een iPad-schakelaar en een top 200 van meest populaire applicaties. Nu is er ook bij de weergave van categorieën iets veranderd. Boven elke categorie staat een wisselend rijtje met maximaal 6 spotlight-applicaties.

Hoe breder je iTunes-venster, hoe meer spotlight-applicaties je ziet. Een andere verandering is dat je niet meer de top 20 van meest populaire applicaties in een bepaalde categorie ziet, maar een top 200. Daardoor kun je beter zicht houden op de populariteit van minder bekende applicaties. Er is bijvoorbeeld een top 200 van bestverkochte betaalde navigatie-applicaties en een top 200 van gratis navigatie-apps.

In elke categorie zie je voortaan ook een knopje Sorteer met keuze uit ‘Naam’ of ‘Aanbevolen’. De aanbevolen applicaties zijn door een redactieteam van Apple vastgesteld en het hoeven dus niet alleen maar Nederlandse apps te zijn. De namen van de categorieën zijn nog niet aangepast, maar met ‘Navigation’ en ‘Photography’ weet iedereen wel wat er wordt bedoeld.

itunes navigatie categorie

Tipgever: Rian

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 mei 2010, 17:33
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerp itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.