BN eReader voor iPad kan boeken met vrienden delen

BN eReader voor de iPad is een nieuwe manier om boeken op je iPad te lezen. Het bijzondere is dat je ook boeken kunt uitlenen aan vrienden.

bn ereader ipadBoekhandel Barnes & Noble heeft een eReader-applicatie voor de iPad uitgebracht. Met deze app krijg je toegang tot de boeken die je al voor de Android-gebaseerde Nook hebt aangeschaft. Nu zullen er weinig Nederlanders en Belgen zijn die na de Nook ook meteen een iPad hebben aangeschaft, maar B&N’s applicatie geeft ook toegang tot boeken die je via eReader.com hebt gekocht en die dienst bestaat al wat langer. De gratis applicatie bevat acht verschillende lettertypes, aanpasbare regelafstand en marges, meerdere lettergroottes en thema’s om het uiterlijk van de reader aan te passen aan je smaak.

Bijzonder is ook de mogelijkheid om boeken uit te lenen aan vrienden. Hiervoor is LendMe ontwikkeld: je haalt het mailadres van vrienden rechtstreeks uit je iPad-contactenlijst en deelt je boeken met anderen. Vrienden moeten beschikken over een Nook of een eReader-applicatie (verkrijgbaar voor Symbian, Blackberry, Palm, Windows Mobile enzovoort). Bij aanmaken van een nieuw account krijg je er meteen tien gratis bestsellers bij.

B&N is de grootste boekhandelsketen in de VS. Net als bij Apple’s eigen iBooks-applicatie kun je van alle boeken een gratis preview krijgen en er wordt bovendien gebruik gemaakt van hetzelfde formaat (ePub), maar met een andere DRM-oplossing.

bn ereader ipad

Downloaden: B&N eReader for iPad (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 mei 2010, 17:36
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.