bunq-app met passen.

Vernieuwde bunq-app brengt al je uitgaven in kaart en helpt bij besparen

De bunq-app krijgt een update waardoor je uitgaven in automatisch gecategoriseerd worden. De app wil je daarmee helpen om geld te besparen, zoals veel andere apps ook willen doen. Ook voorspelt de vernieuwde app je toekomstige saldo.

bunq organiseerde vanavond opnieuw een bijeenkomst waar nieuwe functies uit de doeken gedaan zijn. Eén van de aankondigingen is dat bunq nu ook officieel Apple Pay in Nederland ondersteunt, zoals we vanmorgen al schreven. Maar er is meer nieuws en dan met name voor de app van bunq. Versie 12 van de app gaat gebruikers helpen om geld te besparen, zo belooft Ali Niknam tijdens de presentatie.

bunq-app wil helpen met geld besparen

De vernieuwde app krijgt een functie genaamd bunq Insights. Hiermee worden je uitgaven bijgehouden en automatisch ingedeeld in categorieën. Je ziet daardoor precies waar je het meeste je geld aan uitgeeft, zoals boodschappen, eten en drinken en reizen. Met kleurtjes zie je in een cirkel de verdeling over de categorieën. Dit is vergelijkbaar met hoe Apple je uitgeven indeelt van de Apple Card en hoe ABN AMRO’s Grip-app werkt, die sinds kort ook beschikbaar is voor andere banken. Maandelijks krijg je in de bunq-app een overzicht van je uitgaven.

Ook nieuw is de functie om je saldo te verbergen. Heb je het ook wel eens dat je de app opent in het bijzijn van anderen, omdat je bijvoorbeeld een betaalverzoek moet maken? Je hoeft dan niet meer bang te zijn dat anderen je saldo kunnen aflezen, want met een druk op de knop kun je je saldo verbergen.

bunq-app met passen.

Daarnaast gaat bunq je saldo voorspellen. Je kan daardoor zien of je nu iets kan betalen, gebaseerd op je toekomstige uitgaven. bunq gebruikt hiervoor machine learning door te kijken naar je uitgaven uit het verleden. Dit komt ook overeen met de Kijk Vooruit-functie van ING en soortgelijke functies van andere banken, die het verloop van je saldo laten zien op basis van ingeplande en verwachtte uitgaven. Bij bunq krijg je ook een grafiek te zien met voorgaande saldo’s, zodat je kan zien of je vermogen groeit of daalt.

Tot slot zijn er voor zakelijke gebruikers wat verbeteringen. Je kan automatisch btw op uitgaande betalingen terugkrijgen en in één keer je bonnetjes scannen, die vervolgens automatisch gekoppeld worden aan de juiste betalingen. De update van de bunq-app met deze verbeteringen verwachten we in de loop van de avond in de App Store.

Bekijk ook

bunq, Monese, N26 en Revolut nu in Nederland geschikt voor Apple Pay

Er zijn vanaf vandaag meer banken die in Nederland Apple Pay ondersteunen. Het gaat om de fintech banken bunq, Monese, N26 en Revolut die nu in Nederland te gebruiken zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 september 2019 om 21:03
Onderwerp
Categorie
Apps
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.