bunq-app met rekeningoverzicht.

bunq geeft app nieuw design en handherkenning, voegt rekening-app Slice toe

bunq heeft de app helemaal vernieuwd. Naast het nieuwe design heeft de bank ook handherkenning geïntroduceerd om je account te beveiligen. Bovendien is er een nieuwe app genaamd Slice. Hiermee kun je rekeningen delen met vrienden.

bunq-app met rekeningoverzicht.
bunq (link), de Nederlandse bank die alleen werkt met een app, heeft iets nieuws geïntroduceerd. Voorheen maakte de app gebruik van gezichtsherkenning om je account te beveiligen, maar dit is nu vervangen door de zogenaamde handherkenning. Door je hand te scannen, kan de app zien dat jij degene bent die de app gebruikt. Bovendien is de app voorzien van een compleet nieuw design, waardoor je vooral door de app moet vegen om te navigeren.

Nieuw design in bunq met veegbewegingen

Het eerste wat opvalt zodra je de nieuwe versie van bunq opstart, is dat de app qua indeling helemaal op de schop gegaan is. In plaats van onderin vijf knoppen voor belangrijke functies, moet je nu door de app vegen om naar verschillende onderdelen te navigeren. bunq heeft nu een onderverdeling gemaakt voor Support, QR, Rekeningen, Overzicht en Profiel. Zit je dus op de supportpagina en wil je naar je eigen profiel, dan moet je vier keer naar links vegen om hiernaar te navigeren.

Nieuwe design in bunq-app.

Een andere belangrijke nieuwe functie is handherkenning. Eerder maakte de app gebruik van gezichtsherkenning als extra beveiligingsoptie, maar dit bleek in combinatie met bijvoorbeeld Apple’s Live Photos niet heel veilig. Nu vraagt de app bij de eerste keer inloggen om een handherkenning. Door de vier vingertoppen van je hand te scannen, ziet de app dat jij de eigenaar van de rekening bent. Handherkenning wordt vooral gebruikt bij transacties naar nieuwe ontvangers of grote bedragen die afwijken. In alle andere gevallen gebruik je gewoon je inlogcode of vingerafdruk met Touch ID. Handherkenning is een technologie van het Amerikaanse bedrijf Veridium en werkt ook in het donker dankzij de flitser van je telefoon.

Handherkenning in bunq.

Ook kan je met de nieuwe versie van bunq geld overmaken naar emailadressen en telefoonnummers van vrienden, ook als ze bij een andere bank zitten. De ontvanger kan in dat geval een IBAN-nummer doorgeven waar het geld op gestort wordt. Je aanmelden bij bunq gaat ook eenvoudiger dan voorheen, omdat je nu nog maar drie stappen nodig hebt in plaats van negen. Bovendien kun je je identiteit laten controleren met een kort videogesprek in het Engels, in plaats van het overmaken van €0,01 via iDEAL. Tot slot gaat het wisselen van je bunq-pas tussen rekeningen makkelijker en zijn veel opties naar andere plekken in de app verplaatst.

Slice by bunq: nieuwe app om rekeningen te delen

Naast de vernieuwde eigen app van bunq, is er ook een compleet nieuwe app. Met Slice by bunq kun je een rekening delen met vrienden, op een vergelijkbare manier als de eerder besproken app Florin. Net als in Florin maak je in Slice een groep aan, waar je vervolgens uitgaven in in kan voeren en kunt verdelen over de deelnemers van de groep. Vervolgens verstuur je via de app een betaalverzoek naar alle betrokken leden. Heb je bunq al op je toestel staan, dan importeert Slice meteen je eigen account en al je eigen uitgaven die je met je bunq-rekening gedaan hebt. De app is echter ook te gebruiken voor mensen die bankieren bij een andere bank.

Slice by bunq om rekening te delen.

Deelnemers van de chat kunnen hun deel betalen via iDEAL of hun eigen bunq-rekening. Daarnaast kun je ook chatten in Slice, zodat je met groepsleden kunt bespreken wat er zoal uitgegeven is. De Slice-app lijkt qua design veel op de vernieuwde bunq-app, waardoor je dus in Slice ook veel moet vegen om tussen onderdelen te wisselen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2016, 9:50
Categorie Apps
Onderwerp bunq

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.