Browser Fairy kiest automatisch de Mac-browser die jij wilt

Met Browser Fairy zorg je dat de Mac altijd je favorieten browser-app opent, ongeacht wat je wilt gaan doen. Je stelt zelf alle regels in.

Browser Fairy logo voor MacVoor iCulture.nl gebruik je bijvoorbeeld het liefst Safari, voor Gmail het liefst de Chrome-browser en voor YouTube toch liever Firefox. Al die voorkeuren hoef je niet meer handmatig te kiezen, want dat doet de Mac-app Browser Fairy voor je. Zeker als je je privacy en beveiliging belangrijk vindt is het handig om niet voor alles dezelfde browser te gebruiken. Voor websites die Flash gebruiken kan het soms ook handig zijn om daar een specifieke browser voor te openen. Met Browser Fairy stel je regels in, zodat altijd de juiste browser wordt geopend, afhankelijk van wat je wilt doen.


Bij die regels geef je aan dat je linkjes van een bepaalde app (bijvoorbeeld Mail) altijd wilt openen in dezelfde browser (bijvoorbeeld Chrome). Of dat je vanuit Tweetbot altijd linkjes wilt openen in Safari. In Browser Fairy kun je kiezen op basis van app of type website.

Browser Fairy regels volgen

Heb je één favoriete browser maar is er steeds een app die er niet goed in werkt? Dan kan Browser Fairy ook ene uitkomst zijn. Voor sommige links wil je misschien niet vooraf een browser kiezen… geen probleem, je kunt ook pas op het laatste moment een keuze maken. Dit doe je door Browser Fairy zelf als deze in te stellen. Je krijgt dan bij het openen en aan pagina nog eens de vraag welke browser je wilt hebben. De app kijkt daarbij alleen naar de reeds geïnstalleerde browsers, dus bijvoorbeeld Safari, Opera en Firefox. Je kunt de Browser Selector ook naar eigen voorkeur aanpassen en nieuwe browsers toevoegen.

Browser Fairy: geschikte browser kiezen.

Er zijn browserextensies voor Safari, Chrome, Firefox en Opera beschikbaar, om webpagina’s snel in de gewenste browser te open. Er hangt wel een prijskaartje aan dat gemak: de app kost net geen 5 euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2015, 15:00
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerpen browser, chrome, safari
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.