Bridge Constructor Portal op iPad

Bridge Constructor Portal is een leuke puzzelgame voor de feestdagen

Bridge Constructor Portal is een gloednieuwe game voor iOS, die twee bekende gameseries samenbrengt: Bridge Constructor en Portal. Het levert een geslaagde combinatie met nieuwe uitdagingen met vorkheftrucks op, voor liefhebbers van puzzelgames.

Bridge Constructor Portal op iPad

Liefhebbers van Bridge Constructor hebben iets te doen tijdens de kerstdagen: de gloednieuwe game Bridge Constructor Portal voor iOS is vanaf nu te vinden in de App Store. Er zitten nieuwe uitdagingen in, die spelers van Portal bekend in de oren zullen klinken.

Bridge Constructor Portal: combinatie van twee games

Zoals je misschien al had begrepen brengt Bridge Constructor Portal twee bekende games samen. Ten eerste is er Bridge Constructor van uitgever Headup Games en ontwikkelaar ClockStone, waar we in 2012 voor het eerst over schreven. Dit is een serie games waarin je bruggen moet bouwen. Het doel is om de voertuigen van punt A naar punt B te krijgen, zonder dat de brug instort en de voertuigen in de rivier plonzen. In elk level sta je voor nieuwe uitdagingen: zo zijn de punten om de brug vast te maken steeds verschillend en moet je rekening houden met de bodem en de materialen waarmee je werkt. Zware betonblokken maken de brug te zwaar. Gaandeweg wordt het steeds moeilijker om een brug te maken, ook omdat je rekening moet houden met het gewicht van zowel brug als de voertuigen. Voor je het weet knapt er een kabel en dondert je brug in elkaar, waarna je voertuig omlaag stort. Meer dan 50 miljoen spelers wereldwijd hebben de games gedownload, in allerlei varianten. Zo vind je in de App Store de normale versie, maar ook een Playground-editie en eentje die zich in de middeleeuwen afspeelt:

Bridge Constructor is op zichzelf al een populaire gameserie, dus we waren benieuwd wat de combinatie met Valve’s Portal zou opleveren. Portal is een first person actiegame met puzzelelementen, waarin je aan kunstmatige intelligentie moet ontsnappen. De combinatie ligt niet direct voor de hand, maar het blijkt goed te werken.

Bruggen bouwen voor heftrucks
Grafisch gezien ziet het er in ieder geval heel anders uit. De game speelt zich af in een nieuwe omgeving, het Aperture Science testlab. Deze keer moet je bruggen bouwen zodat de poppetjes uit Portal met een vorkheftruck er overheen kunnen rijden. Daarbij heb je te maken met uitdagingen die je uit de Portal-games kent, zoals de portalen die met elkaar verbonden zijn. Je moet bijvoorbeeld met je vorkheftruck snel genoeg door een bepaald portaal gaan om te zorgen dat je voldoende snelheid hebt om vanuit een ander portaal een muur kapot te rammen. Er zijn ook obstakels uit de Portal-games, die voor net wat extra uitdaging zorgen. Ook kun je een springplak gebruiken om de heftruck een bepaald boogje te laten maken. Gels zorgen ervoor dat je sneller gaat of de lucht in wordt geslingerd. Verder zijn er energieballen die je in je eigen voordeel kunt gebruiken, maar die je heftruck ook kunnen vernietigen.

Bridge Constructor Portal op iOS

Door de samenvoeging van beide spelideeën is het bouwen van bruggen nog lastiger geworden, waardoor het echt iets toevoegt. Je hoeft deze keer maar één vorkheftruck aan de andere kant van de brug te krijgen, maar juist de obstakels maken het extra moeilijk. Als je extra uitdagingen zoekt kun je een rijtje voertuigen over de brug laten gaan.

Bridge Constructor Portal is vanaf 20 december in de App Store te vinden en is te spelen op de iPhone 5s, iPad Air, iPad Pro en zesde generatie iPod touch. je hebt minimaal iOS 8.0 nodig, dus dat valt mee. En ook de 150MB opslagruimte valt mee. Je kunt het ook op de Mac spelen, maar alleen via Steam en na betaling van $10.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2017, 11:24
Categorie Apps
Onderwerp puzzelgame
Devices iPad, iPhone
Software iOS 10, iOS 11, iOS 12, iOS 8, iOS 9
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.