Homo Machina-app

Homo Machina: los puzzels op met het menselijk lichaam

Fritz Kahn, een Duitse gynaecoloog, werd bekend met zijn tekeningen die het menselijk lichaam uitbeelden als een machine. Die tekeningen zijn nu verwerkt in een game. In Homo Machina ben jij degene die het lichaam bestuurt.

Homo Machina

Homo Machina staat in het teken van het menselijk lichaam. Als speler ben je als het ware de directeur van het menselijk lichaam en het is jouw taak om ervoor te zorgen dat alle dagelijkse taken soepel verlopen. Het lichaam wordt in de app getoond als een soort machine, om de processen begrijpelijk te maken.


Voltooi opdrachten en puzzels
Vanuit de hersenen worden opdrachten gegeven die je als speler moet voltooien. Ze beginnen heel eenvoudig met bijvoorbeeld het openen van de oogleden. Verderop in het spel veranderen de opdrachten steeds meer in puzzels en moet je ze soms binnen een bepaalde tijd goed oplossen.

Tijdens het spelen van het spel krijg je een korte uitleg wat er van je verwacht wordt, bijvoorbeeld dat je erachter moet komen wat de persoon gegeten heeft aan de hand van de ingrediënten die je hebt geproefd. Door verschillende schuifjes te verplaatsen kom je erachter wat de goede antwoorden zijn. Je krijgt geen instructies dat je deze schuifjes kunt verplaatsen; daar moet je zelf achter zien te komen.

Homo Machina: het menselijk lichaam als machine

Wat vooral opvalt is dat het een heel rustig spelletje is. Je hoeft niet alle opdrachten zo snel mogelijk te voltooien. Dit komt deels doordat er ook een educatieve waarde in zit. De makers van de game vinden het belangrijk dat je er iets van leert.

Fritz Kahn
Naast het spelen van het spelletje, kun je meer informatie lezen over Frits Kahn en zijn werk. Hij was een Duitse gynaecoloog die zich erg interesseerde in autonome wetenschap en werd vooral bekend door zijn tekeningen van het menselijk lichaam. De tekeningen laten op een eenvoudige manier zien hoe de processen in het menselijk lichaam werken. In deze game komen die tekeningen als het ware tot leven. De game is door de tv-zender ARTE gemaakt in samenwerking met Darjeeling, een Frans bedrijf dat documentaires en games maakt. De game is voor €3,49 te downloaden in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2018, 17:20
Bron Bron iPhone ticker
Categorie Apps
Onderwerpen game, medisch, puzzelgame
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.