Kubik: gratis 3D-versie van Tetris voor iPhone en iPad

Met Kubik speel je Tetris in 3D

Speel Tetris nu ook in 3D. Kubik voor iPhone en iPad is de gratis 3D-versie van het populaire puzzelspel. Het draait om ruimtelijk inzicht, want de bediening is niet zoals het origineel.

Kubik: gratis 3D-versie van Tetris voor iPhone en iPadWie is er niet groot geworden met het populaire spelletje Tetris? Het puzzelspel bestaat al sinds 1984 en wordt nog steeds veel gespeeld. Ook komen er nog regelmatige nieuwe varianten uit. Deze week verscheen er een nieuwe variant: Kubik (link), een 3D-versie van Tetris voor iPhone en iPad.

Kubik: 3D-versie van Tetris met nieuwe bediening

Apple heeft vandaag geen nieuwe App van de Week, vandaar dat wij een beter alternatief hebben gezocht. Het idee achter Kubik is ongeveer hetzelfde als bij de originele Tetris. Zorg ervoor dat de gekleurde blokjes op de juiste manier in elkaar vallen. Maar er is wel een belangrijk verschil in de bediening. Je draait namelijk niet de blokjes, maar het platform waar de blokjes terechtkomen. Door de 3D-weergave komt het aan op ruimtelijk inzicht. Je veegt naar links of rechts om het platform in de gewenste richting te roteren. Met een groene kleur zie je vervolgens waar het huidige blokje terechtkomt. Het uiteindelijke doel blijft hetzelfde: combineer zoveel mogelijk blokjes en haal een zo hoog mogelijke score.

Net als in het originele spel kun je lagen maken door de blokjes op de juiste manier op het platform te plaatsen. Hiermee kun je onderliggende lagen vernietigen zodat je weer ruimte hebt op het platform. Tijdens het spel verzamel je edelsteentjes, waarmee je nieuwe planeten vrijspeelt. Het spel telt in totaal 17 van dit soort planeten. Voor de eerste planeet heb je bijvoorbeeld honderd steentjes nodig. Je verdient extra steentjes door te kijken naar korte reclamefilmpjes voor andere apps.

Je speelt Kubik dus gratis, maar daarvoor in de plaats krijg je wel advertenties voorgeschoteld. Met een in-app aankoop van €1,99 kun je die eventueel afkopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 december 2016, 21:13
Categorie Apps
Onderwerpen puzzelgame, tetris
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.