Valve’s Portal komt naar de iPhone

De website PocketGamer heeft achterhaald dat een groep ontwikkelaars bezig is met het omzetten van Valve Software's Portal naar de iPhone. Ze maken daarbij gebruik van de Unity Engine.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

portalDe website PocketGamer heeft achterhaald dat een groep ontwikkelaars bezig is met het omzetten van Valve Software’s Portal naar de iPhone. Ze maken daarbij gebruik van de Unity Engine. Hoewel er nog niets officieel is bevestigd, ziet de video er geloofwaardig uit.

Het gaat niet om een officiële versie, maar Valve maakt er meestal geen probleem van als fans zelf software ontwikkelen. Portal is een first-person shooter actiegame met puzzelelementen. In 2007 kwam de game uit voor Windows, Xbox 360 en PlayStation. In de game moet je een serie puzzels oplossen door je karakter en objecten te teleporteren met een Portal Gun. De game werd geprezen vanwege de unieke gameplay en duistere humor.

In de game zijn twee openingen te zien, oranje en blauw gekleurd. Alle objecten die het ene portaal binnentreden gaan via het andere portaal weer naar buiten. In de game komen maar twee karakters voor: Chell, een stille persoon waarvan je alleen achtergrondinformatie te weten komt dankzij de kunstmatige intelligentie van GLaDOS, Genetic Lifeform and Disk Operating System. Het plot van het verhaal kom je te weten via gesproken boodschappen van GlaDOS.

Via: Pocketgamer

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 18:20
Categorie Games
Onderwerpen game, portal, valve

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.