De Morgen vernieuwd iPad iPhone

De Morgen vernieuwt beide iOS-apps

De Belgische krant De Morgen heeft zowel zijn nieuwsapp op de iPhone als de krantenapp op iOS vernieuwd.

De Morgen vernieuwd iPad iPhoneDe Belgische krant De Morgen heeft zijn beide iOS-apps vernieuwd. In navolging van de website-app op maandag, is nu De Morgen HD-krantenapp voor iPhone en iPad ververst. De applicatie is aangepast op de nieuwe visuele stijl die het dagblad hanteert. Bovendien kan je met een knop direct het laatste nieuws van de De Morgen-website lezen.

Niet-abonnees kunnen de digitale krant kopen voor een dag, een week of een maand. De krant in de applicatie is gratis te lezen voor abonnees van De Morgen. Voor abonnees is er nog een opvallende bonus te halen: die kunnen vanaf nu ook de volledige de Volkskrant lezen. De applicatie is qua schermresolutie helaas nog niet aangepast voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus: op die toestellen ziet de app er opgeblazen uit. Zeker bij het lezen van de krant zelf valt op dat het beeld scherper kan.

De Morgen iPhone grote foto's De Morgen iPhone nieuwsbericht

Maandag kreeg de iPhone-app voor het snelle internetnieuws een vernieuwd ontwerp. De nieuwe applicatie heeft grote foto’s, laat je van artikel naar artikel vegen en heeft een fijne leesletter. Met een uitvouwmenu rechtsboven ga je naar andere nieuwsrubrieken van de krant, met het schuifmenu aan de linkerkant bereik je de bijlagen van de krant waaronder Zine, DM+ Select alleen voor abonnees, toplijsten met het meest gelezen nieuws en ook Cult. Die maakt zijn debuut als aparte cultuursectie met berichten over muziek, theater, film en literatuur. Ook deze applicatie voelt op de iPhone 6 (Plus) nog wel wat opgeblazen. De app is er niet voor de iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 oktober 2014, 15:19
Categorie Apps
Onderwerpen kranten, nieuws, persgroep

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.