Bono U2 en Tim Cook

Reacties voor: Bono geeft toe: ‘Blunder met gratis U2-album was mijn schuld’

Het was een legendarisch moment uit de geschiedenis van Apple-keynotes. Apple gaf een gratis iTunes-album van U2 weg, die bij iedereen als gratis cadeautje op het toestel kwam te staan. Maar niet iedereen was daar blij mee. Het bleek een gigantische blunder.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 15 reacties

  1. Ik snap nog steeds niet waarom mensen hier zo boos om werden.

  2. Bono drong erop aan dat Apple U2 zou betalen en het album als cadeautje weg zou geven. “Zou dat niet fantastisch zijn?”, voegde hij toe. Toen Cook tegenstribbelde, vergeleek Bono het met hoe Netflix een film koopt en het dan weggeeft aan abonnees. “Maar we zijn geen abonnee-organisatie”, stribbelde Cook tegen. Bono’s reactie was: “Nog niet. Laat ons dan de eerste zijn.”

    Ruim een jaar later was er Apple Music als abonnement service en heeft hij met terugwerkende kracht dan toch gelijk gehad? Voor de rest verdiende het niet de schoonheidsprijs nee.

  3. Ik vind het vooral straf hoe je van de coolste dude uit de jaren negentig (The Fly /ZOOTV) kan verworden tot zo’n flauw figuur, om dan nog maar te zwijgen van de muzikale teloorgang van de band: van steengoeie rock tot belachelijke schijtmuziek.

    Dat gezegd zijnde gooi ik nog een keer Achtung Baby op. Wat een dijk van een plaat.

  4. Origineel geplaatst door Micha
    Ik snap nog steeds niet waarom mensen hier zo boos om werden.

    Denk dat het vooral te maken heeft met dat je ongevraagd iets krijgt.
    Als je iets aangeboden krijgt en je kan het accepteren of weigeren dan is er niks aan de hand, maar als iets je opgedrongen word zonder dat je een keuze hebt dan trappen mensen op de rem.

    Muziek van bands als U2 vinden over het algemeen veel mensen wel oké, maar stel je eens voor dat jij muziek ineens in je bibliotheek hebt staan waar je echt niet van houdt.

  5. Origineel geplaatst door Micha
    Ik snap nog steeds niet waarom mensen hier zo boos om werden.

    Als ze al eens iets krijgen is het ook nooit goed eh 😂

  6. @Micha: Omdat Apple hiermee bepaalt wat in je playlist komt

  7. Geen U2 fan maar die iPod met lederen hoes is wel gaaf!

  8. 😂 het is eigenlijk met een paar losse tracks de enige muziek op mijn iPhone. In de auto wil altijd die cd opstarten. ik draai nog gewoon muziek van O a cd of zet radio tien app aan

  9. Het is als ongevraagde reclame in de bus. Hooguit irritant. Moet je daar boos om worden?
    Ik vond het als U2 jaren 80/90-fan wel leuk, hoewel ik bij Songs of Innocence al was afgehaakt als liefhebber.

    Nogmaals, irritant op z’n best. Boos? Dan heb je andere issues

  10. Begrijp het probleem niet helemaal. Ik heb het destijds ook gekregen en meteen netjes weer verwijderd. Kleine moeite. Ik vind U2 nóg verschrikkelijker dan Queen, maar verwijderen van een album is niet heel veel werk.

  11. Wel aardig gebaar. Morgen krijgt iedereen deze biografie gratis in zijn Apple Books account.

  12. In eerste instantie was ik ook niet overtuigd van het ongevraagde geschenk. Men had het op zijn minst kunnen vragen. Het album is gratis te downloaden wie dat wil.

    Ik had een dubbel gevoel : van hoe slecht moeten ze het album wel niet vinden om het gratis geforceerd op te dringen… of U2 moet terug aan populariteit winnen op die manier ?. Dus als marketing was het een bar slecht idee.

    Tegenwoordig vind ik er toch enkele onderschatte nummers op staan. De eerste zijn is dikwijls een enorm risico, zo blijkt maar weer eens te meer. Zeker als je jouw intentie niet verklaard. Men had er een campagne rond moeten bouwen. Dan had het heel anders kunnen lopen, het had veel positiefs kunnen teweeg brengen … spijtig.

  13. Nog steeds niet echt duidelijk WAAROM die het deed.
    Beter had hij een voucher gegeven of zo, waar je dan Joshua Tree of een ander wel goed album kon nemen.

  14. Ik ben nog steeds boos. Haha nee grapje, het blijft een prachtig stukje geschiedenis. Toch heerlijk dat er nog steeds over wordt gesproken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.