Reacties voor: Boekenwolk: Nederlandse kinderboeken lezen via iPad-browser

Boekenwolk is een nieuw initiatief om kinderboeken op de tablet te lezen. Boekenwolk is geschikt voor iPad en pc en toont veelal gescande versies van Nederlandse en Nederlandstalige kinderboeken en prentenboeken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 5 reacties

  1. Misschien ligt het aan mij en mijn iPad (eerste) maar de pagina’s laden niet goed in de browser. Leuk initiatief! Ik werk als gastouder en kan zoiets prima gebruiken!

  2. @pauline: wil je contact met me opnemen? Dan kunnen we je browserprobleem bekijken en oplossen! Op de site van Boekenwolk staat een contactformulier.

  3. Ingescande boeken en internetverbinding noodzakelijk? Ik zie maar heel beperkte meerwaarde van dit concept boven een gewoon fysiek boek uit de bibliotheek die een gratis abo heeft voor de doelgroep kinderen.

  4. Dit zijn lastige initiatieven, want het lijkt zo sympathiek. Ik moet echter de eerste uitgever nog tegenkomen die in het belang van de lezer, e-Books ter beschikking stelt via de gebruikelijke weg: de bibliotheek. Uitgevers doen moeilijk, altijd. Behalve als zij via een speciale app of dienst nog weer extra geld kunnen halen bij de argeloze iPad-lezer.

  5. @jebman: klopt, kinderen mogen in de fysieke bieb gratis boeken lenen. Boekenwolk bedient een andere doelgroep, namelijk ouders die geen tijd hebben om naar de bieb te gaan. Overigens zijn de boeken niet ingescand; de uitgevers hebben digitale bestanden aangeleverd, maar soms laat de resolutie te wensen over.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.