Boekenwolk: Nederlandse kinderboeken lezen via iPad-browser

Boekenwolk is een nieuw initiatief om kinderboeken op de tablet te lezen. Boekenwolk is geschikt voor iPad en pc en toont veelal gescande versies van Nederlandse en Nederlandstalige kinderboeken en prentenboeken.

boekenwolkBoekenwolk is een nieuw Nederlands initiatief om kinderen aan het lezen te krijgen. Boekenwolk is een digitale kinderbibliotheek waarbij je boeken in de browser van je iPad (of andere tablet kunt lezen). Laptop en pc worden ook ondersteund. Downloaden hoeft niet, want net als bij het Nederlandse initiatief Yindo lees je de boeken via een internetverbinding. Boekenwolk werkt met abonnementen die €5,90 per maand kosten en toegang geven tot tientallen kinderboeken. Het aanbod is nog lang niet compleet, maar er doen al wel een aantal bekende uitgevers van kinderboeken mee, zoals Gottmer, Kluitman en Lemniscaat. Er zitten romans, prentenboeken en AVI-leesboekjes in de collectie die volgens de initiatiefnemers uit ruim 300 stuks bestaat.

Boekenwolk wil een veilige, kindvriendelijke omgeving bieden. Ouders krijgen ook inzicht in het leesgedrag van hun kinderen. We bekeken een aantal boeken in Boekenwolk en kregen de indruk dat het om ingescande boeken gaat. Dat is ook te zien bij de covers van de boeken, die er soms wat onscherp en uitgerekt uitzien. Wellicht is dat omdat de betreffende boeken nooit in digitaal formaat zijn uitgebracht. Uiteraard gaat het wel om legale boeken, die door de uitgeverijen zelf beschikbaar zijn gesteld. Het gaat trouwens niet alleen om ‘verantwoorde boeken’ maar je vindt in de collectie ook veel populair materiaal, zoals de boeken van Pietje Bell en boeken uit de serie ‘Gossip Girl’.

Voor €6,65 per maand kun je een proefabonnement voor drie maanden afsluiten (totaal €19,95). Ben je al overtuigd, dan sluit je voor €37,50 een halfjaarabonnement af (dus €6,25 per maand) en wil je meteen een jaar lang lezen, dan betaal je voor een jaarabonnement €64,90 (€5,90 per maand).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2013, 20:20
Categorie Apps
Onderwerpen boeken, capcom, gameloft, resident evil

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.