iTemp: iPhone-thermometer van Nederlandse bodem

De iTemp is een thermometer die draadloos met je iPhone verbindt. Zo weet je hoe warm het in een bepaalde kamer is.

iTempHet Nederlandse iTemp is een nieuwe thermometer, die je via een draadloze verbinding op je iPhone kunt aansluiten. Op deze manier zie je in één oogopslag hoe warm het is in de woonkamer, slaapkamer en tuin. Het apparaat is ook waterdicht mits je hem niet te diep onderwater bevestigt, waardoor je hem ook bijvoorbeeld in je zwembad kunt gebruiken. Maker Hans Crijns probeert de productie van de iTemp van de grond te krijgen via crowdfundplatform Indiegogo.

Crijns is niet de eerste met een thermometer voor de iPhone: onder andere het Nederlandse HomeWizard heeft al alternatieven, waarmee je ook vanaf een iDevice de temperatuur kunt opmeten. De iTemp is echter enkel op temperatuur gespitst: de app biedt een overzicht van alle thermometers die je hebt bevestigd en laat je ook een grafiek maken van de gemiddelde temperatuur. Bij de iTemp krijg je een thermometer en een speciaal netwerkkastje, dat je aan je draadloze netwerk hangt. Op deze manier maken de thermometers contact met de iPhone.

Om een iTemp te bemachtigen moet je minstens 95 dollar doneren op Indiegogo. Daarmee ben je volgens Crijns goedkoper uit dan latere klanten: het is de bedoeling dat de iTemp voor 119 dollar in de winkels komt te liggen na de Indiegogo-campagne. Het geld wordt pas van je creditcard gehaald als binnen een maand de beoogde 20.000 dollar is ingezameld. Of dat gaat lukken is nu nog niet duidelijk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2013, 18:10
Categorie Accessoires
Onderwerp indiegogo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.