ferrari ff carplay

Gerucht: Apple’s eerste auto komt al in 2019

Apple zou van plan zijn in 2019 al een eigen auto uit te brengen. Om extra vaart te maken is het team van Project Titan flink uitgebreid.

Volgens nieuwe informatie van The Wall Street Journal zet Apple extra vaart achter het Apple Car-project. De eerste auto’s kunnen al in 2019 de weg op gaan, terwijl eerder werd gedacht dat we minstens tot 2020 zouden moeten wachten.

ferrari ff carplay

‘Apple Car al in 2019’

WSJ beroept zich op mensen die op de hoogte zijn van de plannen. Apple zou het 600 personen tellende team van Project Titan hebben verdriedubbeld en is inmiddels al bezig met de vergunningen en andere bureaucratische afwikkelingen. Vorige week werd al bekend, dat Apple met de Californische instantie DMV had gesproken, een soort rijksdienst voor het wegverkeer. DMV is een overheidsdienst die zich bezighoudt met de registratie van auto’s en het afgeven van rijbewijzen.

Project Titan is al een aantal jaren bezig. Het project kreeg zo’n twee jaar geleden groen licht van CEO Tim Cook, waarna meerdere experts uit de auto-industrie in dienst werden genomen. Apple zou van plan zijn om de carrosserie van de BMW i3 te gebruiken, als basis van een elektrisch aangedreven Apple Car. Het zou daarbij niet meteen gaan om een zelfrijdende auto, maar om een elektrische auto waarbij je zelf nog achter het stuur zit. Later zou Apple nog wel een zelfrijdende auto kunnen maken, maar dat is verre toekomst.

Op de foto bovenaan dit artikel: geen Apple Car, maar een Ferrari met CarPlay

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 september 2015, 20:19
Categorie Geruchten
Onderwerpen apple car, project

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.