Apple Car onder een doek.

‘Apple niet tevreden hoe ontwikkeling Apple Car loopt’

Apple zou niet tevreden zijn met de richting die de ontwikkeling van Apple's autoproject op gaat. Jony Ive zou na een analyse zijn ongenoegen geuit hebben.

Apple Car onder een doek.

Apple zou niet tevreden zijn met de richting die de ontwikkeling van de eigen auto op gaat. Apple zou momenteel geen extra mensen meer aan willen nemen, terwijl er nu al meer dan duizend mensen zouden werken aan Project Titan.

Geen nieuwe mensen meer aangenomen

Apple heeft de laatste tijd een hoop mensen in dienst genomen om te werken aan het geheime autoproject, maar er wordt nu gesproken van een zogenaamde hiring freeze: Apple neemt geen nieuwe mensen meer aan die aan het project gaan meewerken. Apple’s designbaas Jony Ive zou dit hebben besloten, nadat hij de vorderingen van het project analyseerde. Tijdens zijn analyse zou hij zijn ongenoegen geuit hebben over de richting die het project op gaat.

Apple heeft de laatste maanden geregeld mensen aangenomen die zouden meewerken aan het project. Zo is er een expert van Nvidia in huis gehaald. Ook bij Tesla is er een expert weggekaapt die bij Apple aan de slag gegaan zijn. Dit weekend was er ook minder goed nieuws: de projectleider Steve Zadesky zou het project verlaten om persoonlijke redenen. Of zijn vertrek te maken heeft met het geuite ongenoegen van Jony Ive, is niet bekend.

De Apple Car stond op de planning voor 2019, maar het is onduidelijk of dit doel nog behaald gaat worden. Door verschillende tegenslagen is het niet ondenkbaar dat de interne planning verplaatst wordt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 januari 2016, 18:57
Categorie Apple
Onderwerp apple car

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.