Apple Car onder een doek.

Apple Car-projectleider Steve Zadesky stapt op

Apple-veteraan Steve Zadesky vertrekt bij Apple. Zadesky was projectleider van het Apple Car-project bij Apple en betrokken bij veel nieuwe Apple-producten.

Het Apple Car-project is getroffen door een onverwachte tegenslag. Apple-veteraan Steve Zadesky heeft zijn collega’s geïnformeerd dat hij bij Apple gaat vertrekken. Zadesky zou projectleider zijn van Project Titan, het automobielproject waar Apple mee bezig is. Het nieuws is afkomstig van Daisuke Wakabayashi, een doorgaans kritische Apple-verslaggever van The Wall Street Journal.

Apple Car onder een doek

Steve Zadesky: cruciale rol bij nieuwe Apple-producten

Zadesky werkte al 16 jaar bij Apple en werkte eerder als ontwerper aan de iPhone en iPod. Zijn naam staat ook op tientallen patenten, vooral op het gebied van Liquidmetal. De man vertrekt om ‘persoonlijke redenen’. Het is onduidelijk of zijn vertrek te maken heeft met zijn werk binnen Project Titan of dat er echt sprake is van persoonlijke zaken.

Steve ZadeskyWel zouden er binnen het project moeilijkheden zijn om doelstellingen te halen. Leidinggevenden zouden nogal ambitieuze deadlines hebben, terwijl het wel tot 2019 kan duren voordat de technische voorbereiding klaar is. Daarna kan het nog een paar jaar extra duren voordat daadwerkelijk een Apple-auto van de band rolt. Die problemen zouden Apple gedwongen hebben om samen te werken met een bestaande autofabrikant, zodat de deadlines wat eerder kunnen worden gehaald.

Afkomstig van Ford

Zadesky werkte weliswaar 16 jaar bij Apple aan typische Apple-producten, maar was voorheen werkzaam bij autofabrikant Ford. In februari vorig jaar werd voor het eerst de link gelegd tussen Zadesky en Project Titan. Hij zou een team van honderden medewerkers leiden. Tim Cook zou Zadesky twee jaar geleden groen licht hebben gegeven om met het project bezig te gaan. Daarbij kreeg hij toestemming om experts uit andere afdelingen van Apple weg te halen. Ook al heel wat externe experts binnengehaald, bijvoorbeeld van Tesla. Tesla-topman Elon Musk noemde de Apple Car onlangs nog een ‘publiek geheim’.

Het is onbekend wat Zadesky nu gaat doen, zodra zijn laatste werkdag is geweest. Misschien is hij de lange werkuren bij Apple zat en wil hij gewoon lekker bij zijn gezin zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2016, 9:16
Categorieën Apple, Geruchten
Onderwerpen apple car, personeel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.