BMW CarKey

Reacties voor: Onderzoek: ‘Bluetooth op uitgeschakelde iPhones is riskant’

Beveiligingsonderzoekers waarschuwen dat er bij een uitgeschakelde iPhone nog steeds risico's zijn door Bluetooth. Die functie blijft namelijk actief, ook als de iPhone uit staat.

Reacties: 3 reacties

  1. Deze bt functie zou in instellingen aan en uit te moeten zijn en dit zou voldoende zijn. Dus update svp Apple!

  2. @M: Je snapt niet waarom dit aan staat. Dit is om te zorgen dat als bijv je iPhone de sleutel is voor bijv je auto dat je 5 uur na het uitvallen van je iPhone je nog in je auto kan. Of andere Bluetooth zaken die hiervan gebruik maken.

    Apple moet dit fixen dmv een update die ook als de telefoon uit staat checkt op versleuteling oid.

    Ik snap alleen niet waarom dit “open” moet.. als ik toch alleen uitzend naar mijn auto ga open, gaat mijn auto toch niet vragen hey klopt het dat je de deur open wil of welk idee zit daarachter.

  3. @Logix: Nee, jij (en Apple) snapt niet dat er een verschil is tussen een telefoon die uitgaat doordat de gebruiker zo slordig is de accu leeg te laten lopen terwijl hij hem nog nodig kan hebben, en één die bewust wordt uitgezet door de gebruiker. Hetzelfde voor het bewust uitzetten van één of meer draadloze signalen afzonderlijk (wifi, bluetooth, 4/5G). Voor sommige (werk)omgevingen is dat verplicht, en toch wordt dat nu volledig onmogelijk gemaakt. Handig hoor, moet je voortaan naast je keyless entry kaartje voor je auto ook je iPhone, 🍎Watch etc. in een blikje opbergen of je telefoon vijf uur vantevoren volledig uitzetten als je een of meer zenders uit wilt of moet zetten 🙄🤦‍♂️
    Het is eerder al moeilijker gemaakt doordat de vliegtuigmodus overruled kan worden door de individuele schakelaars voor wifi en bluetooth, en dat zelfs bij iedere iOS update opnieuw weer ongevraagd ook wordt, terwijl de hele functie van vliegtuigmodus juist is om alle radiosignalen in één keer uit te kunnen zetten ongeacht de afzonderlijke instellingen. Maar nu wordt het zelfs volledig onmogelijk gemaakt om zelf te bepalen welke zenders je wanneer aan hebt staan. Idiote stap dus waar volkomen terecht kritiek op is!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.