Man met AirPods 3

Reacties voor: Apple’s audio-expert: ‘Bluetooth heeft te veel beperkingen’

Apple's vice-president voor Akoestiek heeft in een interview aangegeven dat Bluetooth beperkingen heeft waar het AirPods-team omheen moet werken. Mogelijk werkt Apple aan een eigen draadloos protocol.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. Ik snap het wel, het is soms te inconsistent. Bijvoorbeeld wel of niet connectie maken.

  2. Als BT al niet de beperking is, is Apple het zelf wel. Op het gebied van Audio hebben ze er, in mijn ogen, een behoorlijk zooitje van gemaakt. Bij het introduceren van lossless en Hi-Res audio was er geen enkel apparaat waarmee je die lossless muziek kon afspelen. Inmiddels is de HomePod toegevoegd..maar ja…die is niet meer leverbaar. De HomePod mini heeft een leuk geluid hoor, maar om deze te gaan gebruiken voor lossless audio is een lachertje. Net zo zinvol als Shell V-Power in je gemotoriseerde bladblazer gooien). De AirPod Max kan geen lossless afspelen (net niet), niet met BT maar ook niet met een kabel (door de dubbele AD – DA conversie, een koptelefoon van rond de 500 Euro!!. Wanneer ik met “net niet” lossless tevreden zou zijn heb ik ook nog een extra verloopstukje nodig voor mijn iPad (usb-c).
    Ik heb thuis Apple lossless muziek aan het draaien om een (redelijk goede) stereoinstallatie. In tegenstelling tot Spotify, Tidal en anderen is het een crime (wanneer je geen extra hardware wilt kopen) om dat voor elkaar te krijgen zonder dat je met “een dongle op een dongle en een verlengsnoertje” hoeft te gebruiken.

    Wanneer Apple van Bluetooth ook nog een eigen “Apple BT” variant maakt die enkel door Apple is te gebruiken haak ik definitief af. Een ‘ecosysteem’ kan ook beklemmend worden.

  3. Bluetooth tussen twee iPhones is bij mij al jaren een ramp, elke keer als je even niets doet is de verbinding weer verbroken, Bluetooth tussen twee Androidtelefoons, of een Android en een IPhone gaat altijd prima, gaan pas uit als ik loskoppel.

  4. Origineel geplaatst door Ruud
    Bluetooth tussen twee iPhones is bij mij al jaren een ramp, elke keer als je even niets doet is de verbinding weer verbroken, Bluetooth tussen twee Androidtelefoons, of een Android en een IPhone gaat altijd prima, gaan pas uit als ik loskoppel.

    Even off-topic. Maar waarom zou je dat willen? BT koppeling tussen 2 telefoons?

  5. @Carel: Heel mooi verwoord. Het feit dat Apple überhaupt kwam met dongels en daarvoor praktische zaken ondergeschikt maakte slaat kant noch wal.

  6. @Martijn: Pokémon go met mijn kleinzoon die alleen een prepaidbundeltje heeft.

  7. Origineel geplaatst door Ruud
    @Martijn: Pokémon go met mijn kleinzoon die alleen een prepaidbundeltje heeft.

    Gebruik je dan de hotspot functie niet voor? Dat is over WiFi. Wellicht beter?

  8. @Martijn: misschien is dat toch ook wat er gebeurd en is er verwarring vroeger lag je twee telefoons naast elkaar met dat infrarood systeem kon je gegevens over sturen

  9. Origineel geplaatst door Martijn
    Gebruik je dan de hotspot functie niet voor? Dat is over WiFi. Wellicht beter?

    Ja ik gebruik idd ook de hotspot functie, heb het waarschijnlijk verkeerd uitgelegd, maar die laat dus bij twee iPhones als je maar heel even niets doet los.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.