Bluetooth 5 aandkondigingsfoto

Bluetooth 5 is beschikbaar, ruim op tijd voor de iPhone 8

De aankondiging van Bluetooth 5 komt ruim op tijd voor de volgende iPhones. Bluetooth 5 is sneller en heeft een groter bereik, waardoor het ook geschikter is voor apparaten binnenshuis.

Er is een nieuwe versie van Bluetooth beschikbaar gesteld door de Bluetooth SIG, de Bluetooth Special Interest Group. Bluetooth 5 werkt twee keer zo snel en heeft een vier keer zo groot bereik. Ook kun je er acht keer zo grote bestanden mee versturen. De eerste producten met Bluetooth 5 kunnen begin volgend jaar al verschijnen en het is dus ruim op tijd voor de iPhone 8. Wat zul jij ervan merken?

Bluetooth 5 aandkondigingsfoto

Bluetooth in het hele huis

Bluetooth 5 zal leiden tot apparaten met betere Bluetooth-verbindingen. Sterker nog: “Bluetooth 5 gaat een revolutie betekenen voor de ervaring van IoT-apparaten” “>zegt Mark Powell, Executive Director van de Bluetooth SIG. Bluetooth kan straks door een heel huis of gebouw gebruikt worden, ook omdat er minder storing optreedt van andere apparaten in de buurt. Het grotere bereik maakt het bovendien geschikter voor het bedienen van apparaten in huis. “Met Bluetooth 5 blijven we trouw aan wat Bluetooth is: de wereldwijde standaard voor simpele en veilige verbinding.”, aldus Powell.

Bluetooth-developer

Bluetooth 5 in de iPhone 8?

Behalve voor apparaten in huis is Bluetooth 5 ook zeker een vooruitgang voor andere Bluetooth accessoires. Zo zou de snellere verbinding goed kunnen zijn voor draadloze koptelefoons. Deze koptelefoons zijn het afgelopen jaar in opmars door het verdwijnen van de koptelefoonaansluiting op de iPhone en andere toestellen. De snellere data via Bluetooth zou ook kunnen helpen tegen vertraging in de weergave van audio van Bluetooth-koptelefoons.

De vraag is of Apple Bluetooth 5 al in de eerstvolgende iPhones gaat gebruiken. Met Bluetooth 4 was Apple er als eerste bij: de iPhone 4s was de eerste smartphone die Bluetooth 4 ondersteunde. Volgens AppleInsider zal het zo’n twee tot zes maanden duren voordat de eerste producten op de markt komen. Dat komt goed uit, want rond die periode wordt de nieuwste iPhone ook verwacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 december 2016, 16:15
Categorie Achtergrond
Onderwerpen accessoire, bluetooth, iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.