Apple Campus: atrium

Zo gaat Apple Campus 2 er van binnen uitzien

Foto's van Apple Campus 2 zijn uitgelekt, waardoor we een beter zicht krijgen op het interieur van Apple's nieuwe hoofdkantoor.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Maandelijks zijn er nieuwe dronevideo’s te bekijken van Apple Campus 2. Zelf stelt Apple nauwelijks foto’s beschikbaar, maar toch zijn er nu foto’s uitgelekt die Apple intern heeft rondgestuurd. Daarop is voor het eerst meer te zien van het interieur dat mede door Jony Ive is bedacht.

Apple Campus: atrium

Apple Campus 2: de inrichting kan beginnen

De foto’s geven een beter beeld van de voortgang dat de dronevideo’s die we de afgelopen maanden hebben gezien. Apple Campus 2 is nu al twee jaar in ontwikkeling en is bijna klaar. Het ringvormige gebouw is af en er wordt nu begonnen aan de inrichting en aan de groenvoorzieningen rondom het gebouw.

Apple Campus 2 ramen

De glazen panelen voor het atrium zijn nog maar net geplaatst. Dit wordt een kantine voor de medewerkers. Ook komen er rondom het gebouw plekjes waar medewerkers hun lunch kunnen eten, terwijl lokaal voorkomende bomen ze beschermen tegen het zonlicht.

Apple Campus 2 buiten

In de lunchpauze kunnen medewerkers ook gaan wandelen en joggen op de speciaal aangelegde wandelpaden, voordat ze weer terugkeren naar de bureaus en vergadertafels die in Nederland zijn gemaakt.

Apple Campus 2 glazen deuren

De deuren van het atrium lopen tot aan het plafond en zijn gemaakt van 10 glaspanelen. Ze lijken op de glazen deuren die Apple in de nieuwe Apple Store in San Francisco heeft gebruikt. Als de deuren open staan, lijkt het net alsof je in de natuur zit. De deuren moesten met speciale kranen, voorzien van zuignappen, worden aangebracht.

Apple Campus 2 skylight

Om nog meer de indruk te hebben dat je in de buitenlucht bent zitten er grote ramen in het plafond. De grote lamellen boven de ramen moeten ervoor zorgen dat je niet verblindt wordt door de zon, zonder dat er gordijnen nodig zijn. Ook moeten deze lamellen de warmte binnenhouden, zodat er minder energie verspild wordt aan verwarming.

Apple Campus 2 muren met speakers

Er is erg veel oog voor detail. Eén van de tunnels die naar het gebouw leidt is beplakt met kleine tegels, waar de bouwvakkers vijf maanden mee bezig zijn geweest. En in de muren zijn nissen gemaakt om speakers onopvallend weg te werken.

Apple Campus 2 muren met speakers

Buiten heeft Apple volgroeide bomen en planten laten neerzetten, zodat het er meteen groen uitziet. De bomen zijn afkomstig van een lokale kweker en er zouden meer dan 3.000 soorten te vinden zijn, waaronder fruitbomen.

Apple Campus 2 bouwvakker

Nog niet genoeg gezien? Dan kun je ook nog kijken naar de drone-video van YouTuber Matthew Roberts die een paar dagen geleden verscheen. Die geeft je een beter zicht op het auditorium en het R&D-gebouw.

Ook is er nog een andere dronevideo verschenen, die de situatie eind november toonde:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 december 2016, 21:26
Categorie Apple
Onderwerp apple campus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.