Blauw en zwart meest favoriet bij iPhone-iconen

Harrison Keely bekeek de hoofdkleur van 500 willekeurige iPhone-applicaties en concludeert: meer dan de helft van de apps heeft een blauw of zwart icoontje.

app store icoontjesEr zijn mensen die de applicatie-icoontjes van de iPhone op kleur op hun springboard sorteren. Dat ziet er mooi geordend uit en je merkt tegelijk welke kleuren nu het meest favoriet zijn. Blauw komt relatief vaak voor, roze en bruin zijn heel wat minder terug te vinden. Dat wordt nu bevestigd door een onderzoekje van Harrison Keely.


Hij turfde de hoofdkleur van 500 willekeurige iPhone-applicaties en komt tot de conclusie dat meer dan de helft van de iPhone-applicaties een blauw of zwart icoon heeft. Iconen waarbij geen dominante kleur aanwezig was, liet Harrison achterwege.

app icoon kleurPaars is met 2% de minst populaire kleur, terwijl blauw en zwart samen goed zijn voor 52%. Volgens Harrison laten de kleuren zien dat Steve Jobs’ kledingkeuze (blauwe spijkerbroek en zwarte coltrui) wel degelijk invloed heeft gehad. Maar de kans is ook aanwezig dat app-ontwikkelaars gewoon een ‘veilige’ kleur hebben gekozen: blauw en zwart vindt iedereen mooi.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.