hand-met-iphone-6s-mail

Blanco mail uit 1970 ontvangen op je iPhone? Zo los je dit op

Heb je een blanco mail uit 1970 op je iPhone of iPad ontvangen? Wees maar niet bang, want deze iOS-bug zal geen schade toebrengen aan je toestel. Je kunt het zelfs eenvoudig zelf oplossen.

hand-met-iphone-6s-mailiPhone-gebruikers waren in februari even in rep en roer, want een vervelende bug kwam aan het licht. Zette je de datum van je iPhone handmatig op 1 januari 1970, dan werd je toestel onbruikbaar. Nu is er opnieuw een gek probleem boven komen drijven, maar deze richt gelukkig geen schade aan. Gebruikers melden dat zij blanco mails uit 1970 ontvangen hebben. Heb je ook zo’n mail gekregen? Dan lees je hier hoe je dat oplost.

Blanco mail uit 1970 zonder afzender

Gebruikers melden dat zij blanco mailtjes ontvangen hebben. Deze mails hebben geen inhoud, geen afzender en kunnen ook niet verwijderd worden. Het heeft echter niets te maken met de eerder ontdekte 1970-glitch, waardoor de ontvangers niet bang hoeven te zijn dat hun toestel onbruikbaar raakt. Het ontvangen van zo’n blanco mail uit 1970 ontstaat wanneer je van tijdzone wisselt en je mail ophaalt. Dit heeft te maken met de UNIX-aanduiding, de standaard waaruit je iPhone en iPad de huidige datum en tijd afleiden.

Heb je zo’n mail ontvangen, dan kun je dit zelf eenvoudig oplossen. Sluit eerst de Mail-app helemaal af door deze uit je multitaskingvenster te verwijderen. Vervolgens herstart je het toestel door de power-knop en thuisknop tegelijkertijd ingedrukt te houden. Het toestel wordt dan opnieuw opgestart en de mails worden daarbij verwijderd. Ook moeten deze nu niet meer terugkeren.

Overigens wordt de echte 1970-bug opgelost in een toekomstige update. Het gaat om iOS 9.3, die momenteel al enige tijd als beta beschikbaar is. De 1970-bug is opgelost in de vierde beta van iOS 9.3 en de uiteindelijke versie wordt later deze maand verwacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 maart 2016, 14:57
Categorie iOS
Onderwerpen bug, e-mail, ios

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.