Joystick van de Apple II

Speel nu 500 zeldzame Apple II programma’s en games vanuit je browser

The Internet Archive heeft weer een flinke lading nostalgie klaarstaan in de vorm van meer dan vijfhonderd klassieke Apple II programma's en spellen. Deze kun je rechtstreeks vanuit je browser spelen.

Joystick van de Apple II

The Internet Archive is een schatkamer voor mensen die graag terugblikken op de geschiedenis van computers en de programma’s die er tientallen jaren geleden op draaiden. Fans van de Apple II kunnen vanaf vandaag hun hart ophalen door meer dan vijfhonderd Apple II-programma’s en games rechtstreeks vanuit je browser te spelen.

Ruim 500 programma’s voor Apple II

Al jaren zet The Internet Archive zich in om oude software te archiveren, zodat het niet verloren gaat. Van antieke websites tot volledige programma’s: dit is de databank waar je je uren in kunt verliezen. Een anonieme groep onder de naam 4AM heeft het op zich genomen om meer dan 500 zeldzame programma’s voor de Apple II aan deze databank toe te voegen. Sterker nog, op het moment van schrijven is het aantal programma’s in deze lijst al uitgegroeid tot 637.

The Internet Archive met Apple 2 games en programma's.

Zoek gewaande software teruggevonden
4AM heeft specifiek gekozen voor Apple II software die enorm lastig te vinden was. Het gaat dan ook om programma’s die nooit opnieuw uitgegeven zijn, en slechts aan een klein publiek werden verkocht. Alle programma’s worden in de speciale Internet Archive Emulator geladen, zodat je de obscure spellen als Muppetville en Spy Hunter nu gewoon vanuit je browser kunt spelen.

Je hoeft dus geen programma op je Mac te installeren om je weer in de jaren tachtig en negentig te wanen. Ga simpelweg naar het overzicht met alle programma’s, klik op een van de afbeeldingen en de emulator wordt vanzelf opgestart.

Tijdens het uitproberen van de emulator blijkt dat niet alle programma’s opstarten, maar het gros van de games die we uitprobeerden hadden we binnen een paar seconden aan de praat. Het soms wel even duren voordat je weet welke knoppen je moet gebruiken om het spel te besturen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.